Avustralya polisi, uluslararası bir çevrimiçi çocuk cinsel istismarı ağına yapılan baskıda tutuklanan şüphelilerin çoğunun bilgisayar ve İnternet hakkında teknik bilgi gerektiren kariyerlere sahip olduğunu söyledi.

Avustralyalı yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) gelen bir ihbarın ‘sophisticated’ bir uluslararası pedofil ağını ortaya çıkarmasından sonra 19 erkeğe yönelik çocuklara yönelik cinsel taciz suçlamalarını açıkladı.

Avustralya Federal Polis Komutanı Helen Schneider Salı günü yaptığı açıklamada, karanlık ağda çocuk istismarı materyallerini paylaşmak için şifreleme ve diğer yöntemleri kullandığı iddia edilen ağdan 13 çocuğun kurtarıldığını söyledi.

Schneider, "Şifreleme ve karanlık ağ kullanan suçlular, kolluk kuvvetleri için zorlu bir görevdir, ancak Bakis Operasyonu, birlikte çalıştığımızda suçlu olduğu iddia edilen kişileri mahkeme önüne çıkarabileceğimizi gösteriyor" dedi.

"Çocuk istismarı materyallerini görüntülemek, dağıtmak veya üretmek korkunç bir suçtur ve bu zanlıların tespit edilmekten kaçınmak için yaptıkları uzunluklar onları özellikle tehlikeli hale getirir - tespit edilmekten ne kadar uzun süre kaçınırlarsa, istismar döngüsünü o kadar uzun süre devam ettirebilirler."

Polis, yaşları 32 ile 81 arasında değişen zanlıların çoğunun bilgisayar ve internet konusunda teknik bilgi gerektiren mesleklere sahip olduğunu söyledi. Sanıklardan bazılarının çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerini kendilerinin ürettiği iddia ediliyor.

Avustralya Başkent Bölgesi'ndeki bir kamu görevlisi de dahil olmak üzere Avustralyalı erkeklerden ikisi mahkum edildi ve hapis cezasına çarptırılırken, diğerleri yargılanmayı bekliyor.

Avustralya polisi, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarını soruşturan iki FBI ajanının 2021'de vurularak öldürülmesinin ardından ağı araştırmaya başladı.

FBI özel ajanları Daniel Alfin ve Laura Schwartzenberger, 55 yaşındaki BT çalışanı David Lee Huber'in Florida'daki dairesinde arama emrini yerine getirirken öldürüldü.

ABD'deki yetkililer soruşturmaları kapsamında şu ana kadar 79 kişiyi tutukladı ve 43 kişiyi mahkum etti.

FBI Hukuk Ataşesi Nitiana Mann, "Bu platformların karmaşıklığı ve anonimliği, hiçbir kurumun veya ülkenin bu tehditlerle tek başına mücadele edemeyeceği anlamına geliyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi