Tiyatro ve konser keyfi Nisan boyunca İstanbul’un gözde kültür sanat mekanlarından Fişekhane’de yaşanacak. Özgün metinlerden edebiyat uyarlamalarına sezonun en iddialı tiyatro oyunları Fişekhane sahnesinde seyirciyle buluşacak. Konserlerle de şenlenecek Fişekhane programında yer alan tüm etkinliklerin biletleri Türkiye’nin lider biletleme platformu Biletinial üzerinden satışa sunuldu.

BASIN BÜLTENİ-01.04.2023 İstanbul’da kültür ve sanatın önemli adreslerinden biri olan Fişekhane, Nisan ayı boyunca renkli bir programa ev sahipliği yapıyor. Geçirdiği renovasyonun ardından şehrin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelen Fişekhane, birbirinden güzel tiyatro oyunları ve konserleri sahnesinde ağırlayacak. Fişekhane programındaki etkinliklerin biletleri Türkiye’nin lider biletleme platformu Biletinial üzerinden satışta.

Toz

Nisan’da uyarlamalardan özgün metinlere sezonun dikkat çekici yapımları Fişekhane’de

Nisan ayında Fişekhane sahnesinde “perde” diyecek oyunlar ise şöyle; 2 ve 3 Nisan’da Hira Tekindor’un yönettiği, Zerrin Tekindor’un performansıyla büyülediği “Toz”, 5 Nisan’da Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır'ın rol aldığı “Tatavla'da Son Dans”, 6 Nisan’da modern meddah Sunay Akın’ın yeni gösterisi “Sunay Akın’la Yüz Yüze”, 7 Nisan’da Lauren Gunderson’un 2018 yılında kaleme aldığı metinden sahneye aktarılan “Doğal Afet”, 9 Nisan’da Fransız yazar Floran Zeller’in yazdığı “Anne”, 10 Nisan’da Engin Alkan'ın yönettiği ve rolleri Sevinç Erbulak, Mustafa Kot ve Murat Bavli ile paylaştığı “Tarla Kuşuydu Juliet”, 11 Nisan’da 26. IKSV Tiyatro Festivali kapsamında, Işıl Kasapoğlu’nun 30 yıl önce tasarladığı ve Semaver Kumpanya imzalı “İstanbul Mon Amour” projesinin parçası olan, Hakan Tabakan’ın kaleme aldığı” Güzel Son”, 16 Nisan’da Moliere'in ünlü eserinden Semaver Kumpanya tarafından uyarlanan ve Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla dikkat çeken “Cimri”, 17 Nisan’da Levent Can, Hande Doğandemir ve Aytaç Şaşmaz’ı aynı sahnede buluşturan “Eksik”, 19 Nisan’da Cem Davran ve Hakan Gerçek’in rol aldığı “Samanyolunu Bilir misiniz?”, 20 Nisan’da oyuncu ve tiyatro yazarı Leyla Selen Uçer'in Ece Temelkuran'ın 1996'da yazdığı kitabından uyarladığı “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır”.

Sunay Akınla Yüz Yüze

Cazın renkleri Nisan’da Fişekhane’de

Fişekhane programında özellikle caz sevenleri mutlu edecek iki konser yer alıyor. 4 Nisan’da İstanbul’un önemli orkestralarından biri olan Jazz Band, Selen Beytekin'nin muhteşem sesi ve Nail Yavuzoğlu'nun şefliğinde dinleyenlerle buluşuyor. Mekân, 23 Nisan’da ise çocukların birlikte şarkı söyleyeceği, müziğe katılacağı ve dans edeceği Jazz For Kids konserine ev sahipliği yapıyor.

Güzel Son

Doğal Afet

Editör: Haber Merkezi