Sosyal medya kullanıcıları, "Gazze'nin yıkımından ilham alan" reklam kampanyasının internette kargaşaya yol açmasının ardından Zara'yı boykot etme çağrısında bulundu.

İspanyol moda perakendecisi Zara, sosyal medya kullanıcılarının Gazze'deki yıkımla benzerlik gösterdiği iddiasıyla eleştirdiği son reklam kampanyası nedeniyle internette tepkiyle karşı karşıya kalıyor.

Markanın Atelier serisinin bir parçası olan "The Jacket" adlı kampanyada, model Kristen McMenamy beyaz kumaşla kaplı bir manken taşıyor, diğer mankenler ise uzuvları eksik olarak karşımıza çıkıyor. Görüntülerde etrafı molozlarla çevrili.

Ekran görüntüsü 2023-12-12 090932

Sosyal medya kullanıcıları bu tasviri, Gazze'de devam eden İsrail-Hamas savaşında öldürülenlerin cesetleriyle karşılaştırıyor.

Keskin gözlü bir eleştirmen, görüntülerin arka planındaki alçıpan parçalarından birinin Filistin haritası şeklinde olduğunu da iddia etti.

Hafta sonu kampanya görüntüleri internette yayılırken, sosyal medyadaki pek çok kişi insanlara Zara'yı boykot etme çağrısında bulundu. Firma daha sonra görüntüleri içeren gönderileri sildi ancak henüz bir açıklama yapmadı.

Filistinli sanatçı Hazem Harb Instagram'da şöyle yazdı: "Ölüm ve yıkımı moda için bir arka plan olarak kullanmak kötülüğün de ötesinde, suç ortaklığıdır ve tüketiciler olarak bizi öfkelendirmeli, Zara'yı boykot etmeli."

CHP'li Ayhan Barut "19 Mayıs ruhuyla aydınlık yarınlara yürüyoruz" CHP'li Ayhan Barut "19 Mayıs ruhuyla aydınlık yarınlara yürüyoruz"

Noor Amra ve Hina Cheema da Instagram'da şu mesajı paylaştı: "Gazze'den çıkan kefenlenmiş bedenlerin yıkıcı görüntülerini hepimiz gördük... Bu açıkça Filistinlilerle kasıtlı bir alay konusu. Ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar."

Gönderiye yanıt veren Huda Beauty'nin başkanı Mona Kattan şunları yazdı: "Hasta."

Twitter kullanıcısı @AKoleWorld şunları ekledi: “Şu ana kadar en sevdiğim marka. Dolabın tamamı Zara'ydı. Evsizler barınağına gönderiyorum ve bir daha asla alışveriş yapmıyorum.” 

Editör: Süleyman Devrim Boğa