Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 28. dönem 1. sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen önlük giyme törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, öğrencilerin insanoğlunun değer dünyasında,  ‘kutsal meslek’ olarak tanımlanan bir mesleğin uygulayıcısı olmanın temel adımlarından birini attıklarını söyledi. Prof. Dr. Ünlükaplan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüst, ahlaklı ve sırdaş olmanın, aydınlığın, alçak gönüllü ve sorumluluk sahibi olmanın ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet etme aşkının bir sembolüdür. Bugün burada önlükleriniz sizlere ‘beyaz’ olarak teslim ediliyor. Önlüğünüzün hayatınız boyunca beyaz kalması için uğraşmalısınız. Yolunuz açık olsun” dedi.

Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş da, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 29 yıl önce kurulma aşamasına girdiğini ifade ederek, şu anda 40 öğretim üyesiyle Türkiye’nin önde gelen diş hekimliği fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yoldaş, fakültelerinde eğim faaliyetleri, hasta tedavi hizmetleri ve bilimsel araştırmaların büyük bir özen ve çaba ile yürütüldüğünü belirterek, “Sevgili genç meslektaş adaylarımız, sizleri hocalarınız olarak aramızda görmekten büyük memnuniyet duyuyor ve buraya gelirken göstermiş olduğunuz çok önemli başarıyı bir kez daha yürükten kutluyoruz. Bu azim ve çalışmalarınızın Diş Hekimliği eğitiminiz boyunca sürmesini diliyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ise, diş hekimliği mesleğinin ayrıcalıklarından söz etti. Dt. Güler, beyaz önlüğün hem bir geleneği hem de gerekliliği temsil ettiğini ifade ederek, beyaz önlüğün hekimlik mesleği ile simgeleşmiş bir sembol haline de geldiğini söyledi.

Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımı Attılar

Açılış konuşmalarının ardından öğretim elemanlarından ve öğrencilerden oluşan müzik grubu mini bir konser verdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Kadıoğlu’nun “Beyaz Önlük Önemi ve Tarihi” başlıklı konuşmasının ardından tören diş hekimliğine yeni başlayan 110 öğrencinin önlük giymesi ve ‘Beyaz Önlük Andı’nın okunmasıyla son buldu.  

beyaz_önlük (2)

beyaz_önlük (4)

beyaz_önlük (9)

beyaz_önlük (8)

beyaz_önlük (12)

beyaz_önlük (11)

beyaz_önlük (10)

beyaz_önlük (5)

Editör: Haber Merkezi