“Gelirde Adalet, Vergide Adalet” sağlanması talebiyle geçtiğimiz yıl vergi daireleri önünde başlayan TBMM’ye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, siyasi partilere ve alanlara kadar uzanan mücadele süreci 2023 yılında da devam ediyor.

DİSK tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Yılın ilk altı ayında art arda gelen zamlarla ve vergilere yapılan yüksek artışlar ve özellikle dolaylı vergilerin artırılmasıyla birlikte zaten emekçilerin sırtında olan vergi yükü daha da katlanmış, gelir ve vergi adaletsizliği daha da artmıştır.  Bu duruma karşı Temmuz ayında işyerlerinde bildiriler okuyarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki meydanlarda yapılan protesto eylemleriyle mücadelemizi sürdürdük.

Ağustos ve Eylül 2023 ayı içerisinde de Yönetim Kurulumuz “vergide adalet”in sağlanmasına dair görüş ve önerilerimizi aktarmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden randevu talep ederek, konuya ilişkin geniş kapsamlı hazırlanan raporların sunulduğu bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Adaletli bir vergi sistemi için yapılması gereken düzenlemeleri içeren kanun teklifi gerekçeleriyle birlikte TBMM’de temsil edilen siyasi partilere iletildi…

DİSK olarak Eylül ayında Orta Vadeli Programa karşı “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” diyerek açıkladığımız “Emeğin Mücadele Programı” kapsamında İzmir ve İstanbul’da kitlesel açık hava etkinlikleri gerçekleştirdik.

Şimdi bu mücadeleyi Ankara’ya taşıyoruz. Mücadelemizin bu safhasında Yönetim Kurulumuz, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü Kadıköy Söğütlüçeşme’de saat 13:00’te başlayıp 17 Kasım 2023 Cuma günü Ankara’da bitirilecek “Gelirde Adalet, Vergide Adalet için DİSK Ankara’ya Yürüyor” başlığında 5 gün sürecek bir YÜRÜYÜŞ kararı almıştır.

Kadıköy, Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir güzergahını takip edecek, DİSK Yönetim Kurulu’nun yer alacağı yürüyüşle ilgili bilgilendirme için DİSK Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlenecektir.

10 Kasım 2023 Cuma günü saat 11:00’de DİSK Genel Merkezinde düzenlenecek basın toplantısına Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katılacak.

BASIN TOPLANTISI:

Tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma

Saati: 11.00

Türk-İş 4 Bölge Temsilciliği, Adana'da 1 Mayıs Mitingi Düzenliyor Türk-İş 4 Bölge Temsilciliği, Adana'da 1 Mayıs Mitingi Düzenliyor

Yeri:    DİSK Genel Merkezi (Eren Sokak No:4 Dikilitaş Beşiktaş)

Editör: Haber Merkezi