Generali Sigorta, Ege Bölgesi’nin en büyük illerinden İzmir’in sigortacılık verilerini açıkladı. Generali Sigorta verilerinden derlenen bilgilere göre İzmir’de genel portföy ortalaması müşteri yaşı 49 olurken, sigorta hizmeti alanların %54’lük büyük çoğunluğunun 35-55 yaş aralığındaki bireylerden oluştuğu görüldü. 

En çok DASK poliçesi yapılıyor

Generali Sigorta’nın derlediği verilere göre İzmir’de en çok yapılan sigorta türü DASK olarak öne çıkıyor. DASK poliçeleri %45’lik oran ile ilde ilk sırada yer alıyor. DASK poliçelerini %18 ile kasko ve %7 ile konut poliçeleri izliyor.

Müşterilerin %83’ü acente kanalından geliyor

İzmirlilerin sigorta ürünlerine ulaşırken en sık kullandığı yöntem ise acenteler olarak görülüyor. Müşterilerin sigorta ürünlerine nereden ulaştığı ve satın aldıkları incelendiğinde en çok %83’lük oranla acente kanalının öne çıktığı görülüyor. Bu oranı %17 ile Direkt Kanal izliyor.

İzmir’de yeni müşteri oranı %60

Verilere göre İzmir’de sigorta yaptıran müşteriler arasında yeni iş müşteri oranı %60 olurken, yenileme oranı ise %40 olarak öne çıkıyor. Generali Sigorta müşterilerinin yenileme oranı ortalama olarak %37 olurken, İzmir’deki %40’lık oran tüketici ömür değerinin bu il müşterileri içerisinde ortalamanın üzerinde olduğunu gösteriyor. İzmir’de sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımlarına bakıldığında ise %60 erkek - %40 kadın dağılımı göze çarpıyor.

Editör: Haber Merkezi