Aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşler partisinin lideri ve İtalya'nın ilk kadın başbakanı olma yolunda ilerleyen Giorgia Meloni , seçmenlerin sağ kanada yönetme konusunda net bir yetki verdiğini ve bir hükümeti tüm İtalyanlar için yöneteceğini söyledi.

Meloni, partisinin Roma'daki seçim gecesi kampanya merkezinde, bir projeksiyonun İtalya Kardeşler'in Pazar günkü seçimlerde yüzde 26 oyla en büyük parti olarak çıktığını öne sürmesinin ardından konuşuyordu.

Koalisyon ortakları, muhafazakar Matteo Salvini'nin Ligi ve Silvio Berlusconi'nin Forward İtalya'sının sırasıyla yüzde 8,7 ve yüzde 8,2 kazanması bekleniyor - SWG'nin özel kanal La 7'deki tahminine göre, ittifak için meclis çoğunluğunu garanti etmeye yetecek kadar.

Meloni, basına yaptığı açıklamada, "Bizden bu milleti yönetmeye çağrılırsak, halkı birleştirmek, onları İtalyan olmaktan gururlandırmak, İtalyan bayrağını kaldırmak amacıyla tüm İtalyanlar için yapacağız" dedi. her zamanki tiz söylemden daha yumuşak bir ton. "Bizi seçtin ve sana ihanet etmeyeceğiz," dedi duygularını gizleyemeyerek.

Anketçiler, diğer sol eğilimli ve merkezci partilerle iktidar şansını azaltan geniş bir ittifak kuramayan Demokrat Parti'nin oyların yüzde 18,3'ünü alacağı tahmin ediliyor. Uzun zamandır can çekişen bir parti olarak kabul edilen Beş Yıldız Hareketi, güneyi fethederek ve oyların yüzde 16,6'sını alarak beklenenden daha iyi iş çıkarmış görünüyor.

Matteo Renzi'nin Italia Viva'sı ve Carlo Calenda'nın Azione'sinden oluşan merkezci Üçüncü Kutup, yüzde 7.8'de kaldı.

Sonuçlar henüz kesin olmamakla birlikte, seçmenlerin “İtalya'ya rehberlik edecek bir merkez sağ hükümet istediklerine dair net bir işaret” gönderdiklerini söyledi. Destekçileri kucaklaşırken Meloni, İtalya'daki Kardeşlerin en çok oyu almış olmasının bir gurur anı olduğunu söyledi.

Editör: Güven BOĞA