Adana - Halkevleri Adana Şube Başkanı Osman Erkut, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de gerçekleştirilmesine yönelik Anayasa Mahkemesi kararının ve halkın taleplerinin dikkate alınmamasını eleştirdi.

Erkut, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın işçi ve emekçi halkın haklarını savunma ve mücadele günü olduğunu vurgulayarak, Taksim'in tarihi bir 1 Mayıs alanı olduğunu belirtti. Ancak, Taksim'in kutlamalara kapatıldığını, buna rağmen Anayasa Mahkemesi kararının ve halkın taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

Meteoroloji'den Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı! Meteoroloji'den Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı!

Whatsapp Image 2024 05 29 At 12.39.39 (1)

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla Taksim'in kutlamalara kapatılmasını ve kutlamalara katılmak isteyenlerin üzerine saldırı düzenlenmesini haksız ve hukuksuz olarak nitelendiren Erkut, birçok kişinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirtti.

1 Mayıs'ın egemenleri korkuttuğunu çünkü bu günün işçi sınıfının haklarını savunma ve kapitalizme karşı çıkma günü olduğunu belirten Erkut, mücadele eden ve tutuklanan arkadaşlarını unutmayacaklarını ve onlara destek olacaklarını ifade etti.

Erkut, tutuklu arkadaşlarına seslenerek, Ahmet Özgür, Yasin Evren, Efe Çolak, Ergin Çevik, Doğukan Gürbey ve Oktay Karadeniz'e Adana'dan mektuplar göndererek devrimci dayanışmanın yaşatılacağını belirtti.

Açıklamanın sonunda Erkut, devrimci dayanışma ve Taksim direnişi çağrısını yineleyerek, "Yaşasın Devrimci Dayanışma! Yaşasın Taksim Direnişimiz!" dedi.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 12.40.40

Editör: Haber Merkezi