HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 21 Kasım 2021’de düzenlenen operasyonla Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze aracındaki dört tabutun içinde ele geçirilen uyuşturucuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Hatimoğulları konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

Basına yansıyan haberlere göre; 21 Kasım 2021’de düzenlenen operasyonla AKP’li Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze aracındaki dört tabutun içinde net 5 kilo 810 gram esrar ele geçirilmiştir. Söz konusu olaya ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 Şubat 2022 tarihinde hazırladığı iddianamede; “ele geçirilen maddenin kişisel kullanım sınırının çok üzerinde olması ve şüphelinin kan ve idrar örneklerinde esrar maddesi çıkmaması göz önüne alındığında; şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına uygun olmayan savunmasına itibar edilmediği… Şüphelinin, kaynağı tespit edilemeyen yerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, ticari akaç ile bir yenden bir yere sevk etmek ve ikametinde bulundurmak suretiyle üzerine atılı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla…” ifadeleri yer almaktadır.

Tutuklanan ve belediye ile ilişiğinin kesildiği belirtilen cenaze aracı şoförü hakkındaki yargılama devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1)    Bir belediye cenaze nakil aracı ile uyuşturucu sevkiyatı nasıl yapabilmiştir?

2)    Süren soruşturmada başka bağlantıları ortaya çıkarmak üzere çalışmalar yapılmakta mıdır?

3)    Yüreğir Belediyesi açığa çıkan bu uyuşturucu sevkiyatı nedeni ile soruşturmaya tabi midir? Değilse neden dahil edilmemiştir?

4)    Belediyeler üzerinden benzer başka örneklerin yaşanmasının önüne geçmek için önlemler alınacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi