Deprem felaketinin 40. gününde Samandağ'da kadınlar yürüyüş düzenledi. Ellerinde reyhan ile yürüyen kadınlar, “Ma rıhna nehna hon! Gitmiyoruz, buradayız!”, “Helal etmiyoruz, affetmiyoruz” dedi.

Hatay'da Samandağlı kadınlar, "Hüznümüz isyanımızdır" diyerek depremin 40. gününde yitirdiklerini andı. 

"Ma’rıhne nıhne hön”, “Gitmedik buradayız” haykırışlarıyla kentimizi yeniden kuracağız diyen kadınlar, Samandağ’da bahhur ve rihenlerle yürüyüş yaptı.

Kendisi de Samandağlı olan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları yürüyüşte yaptığı konuşmada; "Tıpkı eskisi gibi kardeşçe, huzur içinde ve beraberce yaşayacağız" dedi.

Tülay Hatimoğulları sözlerine şu şekilde devam etti;

Biz buraya bütün dünyaya kentimizi yeniden imar edeceğimizin mesajını vermeye geldik. Kentimizi yeniden inşa edeceğiz. Bütün ölenlerimize rahmet diliyorum. Enkazlardan yaralı çıkanlara şifa diliyorum. Büyük bir deprem yaşadık, büyük bir darbeydi. Siz yürüyüşteyken her şeyi söylediniz. Kurtarılmayı bekledik. Depremi engelleyemezlerdi ama enkazların altından bizi kurtarabilirlerdi. AFAD’ı gönderebilirlerdi, Kızılay’ı gönderebilirlerdi. Ama göndermediler. İşte biz bu nedenle bu kadar öfkeliyiz. Bize bir bardak, bir şişe su gönderebilirlerdi. Hiçbir şey göndermediler. Dışarıdan gelen gençler olmasaydı burada ki, burada ki gençler yememizi içmemizi planlayıp örgütlemeseydi burada aç kalacaktık, susuzluktan ölecektik. Biz bu yüzden de öfkeliyiz. Bu nedenle onlara hakkımızı helal etmiyoruz, onları affetmiyoruz.

En güzel şey; kadınlar bu kenti kendi elleriyle yeniden kuracak. Bizler bugün Samandağlı kadınlar olarak bir aradayız. Teşekkür ederiz bizi buluşturanlara. Bir araya geldi bütün dünyaya mesajımızı veriyoruz. Biz Samandağ’lı, Antaklaya’lı, Hatay’lı kadınlar bu kenti baştan sona yeniden imar edeceğiz. Tıpkı eskisi gibi kardeşçe, huzur içinde ve beraberce yaşayacağız. Hiçbir zaman tefrikat girmedi aramıza. Hristiyan, Alevi, Sünni, Kürt, Arap, Ermeni hepimiz bu topraklarda yaşadık.

Samandağ 4

En büyük hüznümüz, burada tesis ettiğimiz kardeşliğimize zarar vermek istemeleri. Bizleri buralardan gönderme senaryoları konuşuluyor. Siz bunun cevabını verdiniz.

Samandağ 3

Biz Buradayız, Topraklarımız Burada…! Burada Doğduk, Burada Öleceğiz…” Kentimizi Asla Terk Etmiyoruz…!

Samandağ 2

Hepinize teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi