Adana'da HDP Çukurova İlçe Binası Önünde Basın açıklaması Yapmak İçin Toplanan HDP'lilere Polis Müdahale Etti.

HDP Çukurova İlçe Örgütü tarafından basın açıklamasına çağrı amacıyla şu bilgilendirme yapılmıştı; "Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Taksim saldırısını gerekçe göstererek Rojava'ya hava saldırısı başlatmıştır. Devam etmesi durumunda çok ciddi sivil kayıplara neden olacak bu operasyonların durması için 21.11.2022 Pazartesi, saat 14.00'te Çukurova ilçenin önünde demokratik tepkimizi koyacağız. Arkadaşların maksimum duyarlılık göstereceğine inanıyoruz" ifadesi kullanılmıştı. 

Parti önüne gelen HDP'lilere ise polis tarafından megafonla iki kez uyarı yapıldı. Polis basın açıklamasını parti binası içinde yapılmasını dışarda açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Parti önünde toplanan ve parti ilçe binasına girmeyen gruba polis çemberi daraltarak ve şiddet kullanarak parti il binasına zorla sokmak isteyince grup ile polis arasında arbede çıktı. 

HDP İl EŞBAŞKANININ BOĞAZI SIKILDI

HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış'a polisin müdahalesi sert oldu. Bir polis tarafından içeri girmemek için direnen Karakış'ın boğazı sıkıldı.

Mehmet Karakış arbede sırasında çok sayıda arkadaşlarının darbe aldığını ve parti ilçe binasından tek tek çıkmak istemediklerini belirtti.

EVRENSEL GAZETESİ MUHABİRİ POLİS ŞİDDETİNE MARUZ KALDI

Evrensel Gazetesi Muhabiri Volkan Pekal'da çekim yaparken çevik kuvvet polisinin saldırısına maruz kaldı. Kalabalığa müdahale sırasında grubun içinde kalan Pekal gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen polis şiddetinden kurtulamadı.

Pekal diğer grupla birlikte zorla parti binasına sokuldu.

Editör: Haber Merkezi