"Kuşkusuz Türkiye’de hiçbir ihtimali dışlamamak gerekir. Ama ben ihtiyat payını bıraktıktan sonra yine aynı yerde duruyorum." 

Ergin, "AYM’nin son kararı HDP’nin kapatılması ihtimalini uzaklaştırdı mı?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"İlginç bir nokta, 5 Ocak’taki ilk oylamada sürpriz bir şekilde blokaj yönünde oy kullanan Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan’ın ve ayrıca yine ilk oylamada çoğunlukla birlikte hareket eden Rıdvan Güleç’in bu kez tutum değiştirerek, blokajın kaldırılması yönünde tutum almalarıdır. Bu durumda ilk oylamadaki 9’a 6 olan blokaj yönündeki oylama kalıbı, bu kez 8’e 7 blokajın kalkması yönünde şekillenmiştir.

Prof. Zühtü Arslan’ın geçen 2 Şubat’ta Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na sürpriz bir şekilde yeniden seçilmesinin hemen sonrasında bu köşede kaleme aldığımız bir değerlendirmede, bu sonucun 'AYM’de biraz sürprizlere açık bir döneme girebileceğimizin işaretini verdiğini' belirtmiştik.

O tarihte HDP’nin sözlü savunmasının ertelenmesi gündemde değildi. Aynı yazıda Prof. Arslan’ın oy pusulalarının basılmış olduğu bir sırada kapama davası için AYM’yi toplantıya çağırması yönündeki beklentilerin de 'pek gerçekçi görünmediğini' belirtmiştik. Kuşkusuz Türkiye’de hiçbir ihtimali dışlamamak gerekir. Ama ben ihtiyat payını bıraktıktan sonra yine aynı yerde duruyorum." 

Editör: Haber Merkezi