HEKİM BİRLİĞİ SENDİKASI ADANA ŞEHİR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖNÜNDE; "YILDIK ARTIK!! SAĞLIKTAKİ ŞİDDETTEN HEKİME KALKAN ELDEN, EDİLEN KÜFÜRDEN, HAKARETTEN, TEHDİTTEN. ÖLDÜK ZATEN ÇEKİLEN BIÇAKTAN, ATEŞLENEN SİLAHTAN" BAŞLIKLI AÇIKLAMA YAPTI.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş'inde katıldığı basın açıklamasını Hekim Birliği Sendikası adına Uzm. Dr. Funda Arıcıoğlu okudu.

Arıcıoğlu; "Meslek Hayatının Baharındaki Gencecik Meslektaşlarımız, Tecrübesi Ve Birikimi İle Önümüzü Açan Kıdemli Meslektaşlarımız Görevini Hakkı İle Yapmaya Çalışırken Korunamadıkları İçin Odalara Hapsedildi, Darp Edildi, Boğazları Sıkıldı, Burunları Kırıldı, Yerlerde Sürüklendi, Bıçakla Kovalandı. Hem Hekimler Hem Hekimlik Mesleği Yine Yeniden Bir Darbe Daha Aldı. Hep Birlikte Soruyoruz. Bu Şiddet Neden? Bu kadar Zor Mu Önlem Almak, Hekimini, Çalışanını Korumak? Bir Kez Daha Uyarmak İçin Verilen Sözleri Hatırlatmak İçin, Her Şey Güllük Gülistanlık Değil Demek İçin İş Bırakıyoruz" dedi.

Arıcıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;

Şiddetin Diğer İş Kollarına Göre 16 Kat Fazla Olduğu Tescillenen Ve Günde 80 Tane Beyaz Kod Verildiği Bilinen, Günümüzün Yarısının Geçtiği Sağlık Kuruluşlarında, Çalışma Hayatımız Boyunca %95 Şiddete Uğrama İhtimalimiz Olan Sağlık Kuruluşlarında; Başında Etkili Ve Güvenlik Görevlisi Olan X-Ray Cihazlarının Bulundurulmasını, Polikliniklere Ve Acil Servislere Panik Butonlarının Yerleştirilmesini, Şiddet Suçu İşleyenlerin Güvenlik Eşliğinde Muayene Edilmesini, Her Polikliniğe Bir Sekreter Verilmesini, Caydırıcı Etkin Yasaların Acilen Çıkarılmasını Talep Ediyoruz. Yeni Ekremler, Ersinler, Kamiller Olmasın Diye İstiyoruz. Canımızı Korumak İçin İstiyoruz...

Yıldık Artık!! Baskıcı Ve Bunaltıcı Hasta Yüküne Sebep Olan Kontrolsüz Mhrs Randevu Sürelerinden. Araya Sıkıştırılmış Ek Randevulardan. Bitmek Bilmez Sekretarya Angaryasından, Hukuksuz Geçici Görevlendirmelerden, Nefes Aldırmayan Yönetim Taleplerinden. Kamuda Can Çekişen Hekimliğin Serbest İcrasının Kısıtlanmak İstenmesinden.

WhatsApp Image 2022-12-15 at 12.28.19 (2)

TÜKETTİNİZ ZATEN, HASTAYA HAK ETTİĞİ AMA TALEP EDEMEDİĞİ SÜREYİ AYIRAMAMAKTAN, İYİ KOŞULLARDA HEKİMLİK YAPAMAMAKTAN..

SİZ NE YAPARSANIZ YAPIN BİZ HEKİMİZ HEP BİRLİKTEYİZ!

BİZ ACİL HEKİMLERİYİZ,

BİZ AİLE HEKİMLERİYİZ,

BİZ DİŞ HEKİMLERİYİZ,

BİZ ÖĞRENCİ HEKİMLERİZ,

BİZ ASİSTAN HEKİMLERİZ,

BİZ UZMAN HEKİMLERİZ,

BİZ ÖĞRETİM ÜYESİ HEKİMLERİZ,

WhatsApp Image 2022-12-15 at 12.28.19 (1)

BİZ ACİLDEYİZ, POLİKLİNİKTEYİZ, KLİNİKTEYİZ, LABORATU VARDAYIZ, YOĞUN BAKIMDAYIZ, ASM'DEYİZ, ADSM'DEYİZ, 112'DEYİZ, İSM/TSM'DEYİZ HASTANEDEYİZ, ÜNİVERSİTELERDEYİZ, ANFİLERDEYİZ.

BU ÇIĞLIK HEPİMİZİN, HEKİMLİĞİN, HEKİMLERİN!! ACI ÇEKEN SAĞLIK İŞİNİN, SAĞLIKLI OLMAK İSTEYEN HASTANIN VE HEKİMLERİN..

Editör: Haber Merkezi