DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya; "Hakkâri Belediyesi Eş Başkanlarımız Mehmet Sıddık AKIŞ ve Viyan TEKÇE, Hakkâri halkının seçilmiş iradeleridir ve öyle de kalmaya devam edecektir."

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 19.07.02 A0B23647

Adana Atatürk Parkında Gezi Direnişinin Yıldönümü İçin Bir Araya Gelen Kitleye Hitaben Gündemi Değerlendiren Helin Kaya Kayyumlara Dikkat Çekti.

Kaya konuşmasına şu şekilde devam etti;

Gezi, insani değerlere ve doğaya sahip çıkmanın adıdır.

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de

Gezi, İktidarın toplumsal ihtiyaçları görmezden gelen tutumuna, talana ve ranta dayalı politikalarına karşı bir direniştir.

Gezi bir halk hareketidir.

Gezi, demokratik komünal değerlerin, kolektif aklın, ortak değerlerin dışavurumudur.

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 19.09.00 491A208D

Dün Gezi direnişini ortaya çıkaran koşullar bugün tüm canlılığıyla orta yerde duruyor. İktidarın antidemokratik uygulamaları ve halkın iradesini yok sayma, belediyelere Kayyım atama devletin ve iktidarın rutini haline gelmiş durumda. Dün Van'da yaşanan ve halkın kendi iradesine sahip çıkması, aslında Gezi'nin ta kendisi idi. Bugün Hakkâri'de halkın yerinden, yerel yönetimler için, seçilmişleri için, demokrasi ve adalet için, inkâr politikalarına karşı çıkmak için onurlu bir direniş göstermesi, Gezi ruhunun canlılığını gösteriyor. Halkların ortak mücadele ruhuyla Kobanê direnişi etrafında bir araya gelmesi, tarihin en güzel direniş örneklerinden biridir. Bu duyguyu korumak ve ortak mücadele ağlarını örmek, tüm demokratik kurumların öncelikli gündemi olmalıdır.

Hak gasplarına ilişkin bu direniş ruhuna sahip çıkmak, insani ve vicdani bir sorumluluktur.

Gezi, bir demokrasi talebiydi. Halkın devlet politikalarında söz sahibi olmak istemesinin haklı bir isyanıydı.

Halkın iradesine saygı duymayan bir iktidar, Gezi tarzı direnişlerle karşılaşmaktan ve bu direnişlerle tarihin çöp sepetine atılmaktan kurtulamayacaktır.

Yaşasın halkların ortak mücadelesi…

Maalesef bugün özelde Hakkâri halkının iradesine, genelde ise bütün toplumsal kesimlerin demokrasi iradesine ipotek koyulduğunu görüyoruz, Hakkâri Belediyesi Eş Başkanımızın görevden alınıp yerine kayyım atanmasını ve bugün alelacele karar duruşmasına geçilip 19 yıl 6 ay hapisle cezalandırarak tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz. Unutmayalım ki kayyım gaspı, aynı zamanda eş başkanlık sistemimizi de içeren demokratik yerel yönetimler paradigmamıza yönelik yapılmıştır. Hakkâri Belediyesi Eş Başkanlarımız Mehmet Sıddık AKIŞ ve Viyan TEKÇE, Hakkâri halkının seçilmiş iradeleridir ve öyle de kalmaya devam edecektir.

Ancak görmekteyiz ki Devlet kayyım politikasından vazgeçmiş değildir. Bunun karşısında olmaya ve direnmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

 Gezi’den Kobane’ye... Düşene dövüşene bin selam.

Editör: Haber Merkezi