Yerel yetkililer, Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinin Malappuram bölgesindeki sahil kasabası Tanur açıklarında çift katlı bir teknenin alabora olması sonucu en az 22 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Malappuram ilçesinin küçük polis şefi Abdul Nazar, gelen yaklaşık 40 yolcuyu taşıyan teknenin Pazar akşamı yerel saatle 19:00 sularında (13:30 GMT) aşırı kalabalık olması nedeniyle alabora olduğunu söyledi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 ceset bulduk. Malappuram'da üst düzey bir itfaiye yetkilisi olan Moosa Vadakkethil, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonu hala devam ediyor.

Turist teknesinin Tanur'daki Thooval Theeram plajı yakınlarında alabora olmasına neyin sebep olduğu bilinmiyor.

Kurtarma çalışmalarını koordine etmeye yardım eden eyaletin spor ve balıkçılık bakanı V Abdurahiman, kurbanların çoğunun okul tatilindeki çocuklar olduğunu söyledi.

Abdurahiman Pazar gecesi gazetecilere verdiği demeçte, tekne çamurlu sulara saplanıp içeride mahsur kalanları kurtarmak için çıkarıldığı için ölü sayısının muhtemelen artacağını söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kerala, Malappuram'daki tekne kazası nedeniyle can kaybının acısını yaşıyoruz" dedi.

Pazartesi günü daha sonra bölgeyi ziyaret edecek olan eyalet başbakanı, kurbanların ailelerine taziyelerini tweetledi ve bölge yetkililerini kurtarma çalışmalarını denetlemeye çağırdı.

Press Trust of India haber ajansının hükümetten yaptığı açıklamada Pazartesi günü resmi yas ilan edildi.

Hint basınında çıkan haberlere göre, hayatta kalanlar teknenin aşırı kalabalık olduğunu ve çoğu yolcunun güvenlik can yeleği olmadığını iddia etti. NDTV web sitesinin raporunda, teknenin bir güvenlik sertifikasına da sahip olmadığı bildirildi.

Yerel raporlara göre, polis teknenin sahibine kasten adam öldürme suçundan dava açtı.

Editör: Haber Merkezi