İcra Kurulu Başkanı John Lee, Hong Kong'un maske kullanma yetkisini 1 Mart'ta kaldıracağını ve yaklaşık 1000 günün ardından bölgenin son büyük koronavirüs önlemini sonlandıracağını duyurdu.

Hong Kong, pandeminin büyük bölümünde Çin'in sıfır COVID politikasını izledi ancak geçen yıl katı COVID kurallarını gevşetmeye başladı.

COVID-19 bordürlerinin gevşetilmesinin ziyaretçileri geri çekeceğini ve işleri başlatacağını umuyor.

"Bu kararı vermek için en iyi zamanın bu olduğunu düşünüyoruz. Lee, Hong Kong'un normale döndüğünü gösteren açık bir mesaj" dedi.

Hastaneler gibi yüksek riskli yerlerde, yöneticilerin personel ve ziyaretçilerin maske takmasını zorunlu kılıp kılmayacağına karar verebileceğini de sözlerine ekledi.

Hong Kong, iki yaşın üzerindeki herkesin maske takması veya 10.000 Hong Kong dolarına varan para cezası riskiyle (iç ve dış mekanlarda) neredeyse tüm halka açık ortamlarda yüzün örtülmesini zorunlu kılan dünyadaki son yerlerden biriydi.

Hong Kong'un maske kurallarını gevşetmesi, Pazartesi günü kendi maske kurallarını gevşeten komşu Çin bölgesi Makao'nun liderliğini takip ediyor.

Anakara Çin’de, yetkililer onları havaalanları ve istasyonlar gibi kapalı yerlerde takmaya teşvik etse de, sakinlerin açık havada maske takmaları zorunlu değildir.

Bu ayın başlarında Hong Kong, bir zamanlar popüler olan bölgeye 2020'den beri geniş bir alan tanıyan uluslararası ziyaretçileri geri çekmek için "Merhaba Hong Kong" adlı bir promosyon kampanyası başlattı.

İş grupları, diplomatlar ve bölge sakinlerinin çoğu, COVID-19 kurallarının Hong Kong'un rekabet gücünü ve uluslararası bir finans merkezi olma durumunu tehdit ettiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi