“Fırtına Dalgası”; On Air Music Co. markasıyla yayımlandı.

Uzun süre reklam sektöründe çalıştıktan sonra kariyerini eğitim ve sanat alanına yönlendiren İdil Güney Şimşek, bu yolculuğuna yeni bir dönüm noktası daha ekleyerek “Fırtına Dalgası”nı müzikseverlerle buluşturdu.

COVER - Firtina DalgasiCOVER - Firtina Dalgasi
Mesleğinin yanı sıra, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları programında alan dışı doktora yapan ve eğitiminde edindiği deneyimleri bu çalışmasıyla hayata geçiren İdil Güney Şimşek, duygularını notalara dökerek icra etmenin mutluluğunu hissettiğini belirtirken “Fırtına Dalgası”nın hikayesini de şu şekilde açıklıyor:

“Fırtına Dalgası, Eros ve Thanatos’un iç içe olduğu varoluş hikayemdir. Varoluşuma ise, tüm sanatlar arasında en çok müzik “sızar.” Dalgalanmalar yükselmeye ve alçalmaya neden olabilir. Kalp atışım ve nefes alışverişim nasıl değişiyor ise Fırtına Dalgası’nda da ritim değişir. Evrenin ve doğanın ritmi gibi üç zamanlı ve iki zamanlı ölçüler arasında gidip gelir güçlü, zayıf vuruşlar. Hüzün, huzur, gizem, fırtına, coşku nüfuz eder zamana ve mekâna. Hafif, orta, yüksek şiddette yaşanır tüm bu duygular. Ve geçer… Hikayem Derviş ile Şakir’in “Bu da Geçer Ya Hû” hikayesine atıfta bulunarak sonlanır.

İşte budur Fırtına Dalgası: Yaşanmışlıklarla dolu, A-B-A’ formunda bir varoluş yolculuğu.”

Apple Music ve Fizy editör listelerinde yer alan “Fırtına Dalgası”nı dijital müzik servislerinden dinleyebilirsiniz:

Spotify I Apple Music I Fizy I Muud I YouTube Music

Fırtına Dalgası Künye:
Beste: İdil Güney Şimşek

Mix & Mastering: Hasan Azze

Kayıt: Burak Serter  (Babajim İstanbul)

Kapak Tasarımı: Uğur Uçak

gorsel 2-1

İdil Güney Şimşek I Bilgi


6 yılı aşkın bir süre reklam yazarı ve marka iletişim stratejisti olarak reklam sektöründe çalıştıktan sonra kariyerini eğitim ve sanat alanına yönlendirdi. Hayatı boyunca hobi olarak ilgilendiği sanat dallarında uzmanlaşmaya yönelik eğitimler alarak seslendirme, oyunculuk, müzik ve yazarlık alanında kimi çalışmalar yaptı. İstanbul Drama Sanat Akademisi Yaratıcı Drama Eğitmenliği ve Başkent İletişim Akademisi Seslendirme-Dublaj programı mezunudur. 2021 yılında “Lina-Çikolata Kalpli Hayaller” isimli çocuk kitabı basıldı, “Seyirci” isimli yetişkin öyküsü Buluntu Kutusu Edebiyat Dergisi’nde yayımlandı. YTÜ Müzik ve Sahne Sanatları programında alan dışı doktora yapmaktadır. Eğitimini, piyano dersleriyle desteklemektedir. Aynı zamanda disiplinler arası bakış açısıyla teoriyi pratikle buluşturmayı ve yükseköğretimde drama uygulamalarını teşvik etmeyi hedefleyen, sosyal bilimler kökenli bir öğretim görevlisi olarak İstanbul Kent Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Mesleki ve kişisel gelişime yönelik drama atölyeleri düzenlemeye ve sanatsal üretim çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne dek köşe yazarlığı ve sanat haberleri seslendirmenliği yaptığı bağımsız kültür-sanat gazetesi Gazete Sanat'ta Sanat Söyleşileri moderatörlüğünü sürdürmektedir.

Fırtına Dalgası, İdil Güney Şimşek’in yayımlanmış ilk çalışmasıdır.

Editör: Haber Merkezi