TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi,  meslek örgütlerinin kuruluşunun 69. yılını, düzenlediği dayanışma etkinliği ile kutladı.

Adana Baro Tesislerinde yapılan etkinlikte, meslekte 60, 50 ve 40 yılı dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgeleri ile Odaya kayıt yaptıran en genç iki üyeye Mesleğe İlk Adım Belgesi takdim edildi. Geceye Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Zülfikaroğlu da katıldı.

hasan aksungur-2

İMO AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYOR

Gecenin açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 19 Aralık 1954 tarihinde kurulan İnşaat Mühendisleri Odasının, 69 yıldır ilk günkü heyecan ve coşkuyla mesleki ilkelere, görev ve sorumluluklarına bağlı kalarak emin adımlarla yolunda yürümeye devam ettiğini belirterek; yeniden kuruluş sürecini Cumhuriyetle birlikte başlatan ülkemizde, inşaat mühendislerinin aldığı rolün yadsınamaz olduğunu söyledi.

İçlerindeki yurtseverlik ruhuyla gecesini gündüzüne katan, proje masalarında dirsek çürütüp şantiyelerde emek veren, yıllarca sıla hasreti çekerek yurdun dört bir yanında çalışan meslektaşlarının; yıkıntılar içinde bir ülkede köprüler, yollar, barajlar, demiryolları, okullar, hastaneler ve daha nice yapılara imza atarak ülkenin bir baştan bir başa imarında görev aldığını ifade eden Aksungur; “Denilebilir ki bağımsızlık mücadelesinden sonra özgürlüğünü kazanan Türkiye’nin kalkınma ve gelişim mücadelesinin neferleri olarak meslektaşlarımız, soluksuz çalışmışlardır” dedi.

Birleşik Kamu-İş: Yoksulluk sınırı 58 bini geçti Birleşik Kamu-İş: Yoksulluk sınırı 58 bini geçti

Bugün Cumhuriyetin yüzüncü yılında geriye dönüp bakıldığında çağdaş medeniyetler seviyesine erişme mücadelesinin kalıcı eserlerinin büyük bir çoğunluğunda, diğer mühendislik disiplinleri ile birlikte inşaat mühendislerinin yoğun emeği olduğunu söyleyen Aksungur konuşmasına şöyle devam etti: 

“Ama bu, sorunlarımız da yok demek değildir. Toplumun tüm bireylerinin olduğu gibi inşaat mühendislerini de günümüzde oldukça büyük sorunları vardır. Fakat bu özel günümüzde sorunların ayrıntısına girmeyeceğim. Söz konusu olan 69 yıllık İMO birikiminin, tarihinin mirası önümüzde durmaktadır. Altını çizerek ifade etmek gerekir ki bu miras, Odamız bünyesinde güçlerini birleştiren, Oda ve Şube kurullarında görev alan, eylem ve etkinliklerinde saf tutan, Oda faaliyetlerine özveriyle katılan on binlerce meslektaşımızın ilmek ilmek ördüğü bir eserdir. İçinde bulunduğumuz zor koşulları aşacak irade bu eserde saklıdır.

Bu özel günde verilen 60, 50 ve 40 yıl plaket ve belgeleri, ömrünü inşaat mühendisliği mesleğine adayan, mesleki ilkelerden taviz vermeden kamu yararı için yıllarca çalışan meslektaşlarımıza Odamızın naçizane bir teşekkürünü ifade etmektedir.

İnşaat Mühendisleri Odası dün olduğu gibi bugün de eşit, özgür ve demokratik, inşaat mühendisliği mesleğinin hak ettiği değeri gördüğü, aydınlık bir ülke için mücadele etmeye devam ediyor.”

plaket 1

MESLEKTE 60, 50, 40 YIL PLAKET ve ONUR BELGESİ TAKDİMİ

Konuşmaların ardından meslekte 60, 50 ve 40 yılını dolduran İMO Adana Şubesi üyesi inşaat mühendislerine plaket ve onur belgeleri ile mesleğe ilk adım belgesinin takdim törenine geçildi. Plaket ve onur belgeleri İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur,  TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik,  İMO Danışma Kurulu Üyesi Hıdır Çak, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Zülfikaroğlu,  İMO Adana Şube Geçmiş Dönem Başkanları Sedat Doğan, Zekeriya Turanbayburt ve Halil Çağdaş Kaya,  TMMOB Adana İKK Sekreteri ve İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uncu, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Adıyaman Temsilcisi Tuncay Kaya, Geçmiş Dönem Denetleme Kurulu Üyesi Volkan Engin,  İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Mazlum Sevincek, Sedat Yıldırım, Ahmet Berdan Dinçyürek, Onur Batmaz ve Hava Basit tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi