İskender Sahat, 10.09.1994 tarihinde Siirt’in Kurtalan ilçesinde dünyaya geldi. Futbol aşığı Sahat, 10 yaşında Küçükçekmece’de amatör olarak futbola başladı. Kanarya İlköğretim Okulu’ndan sonra Zehra Mustafa Dalgıç Lisesi, Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve Davutpaşa Lisesi’nde öğrenim hayatına devam etti. Futbol aşkı ağır basan İskender Sahat, liseyi futbol için yarım bıraktı ama okumaktan asla vazgeçmedi ve açıktan bitirdi. Küçükçekmece amatör takımında oynarken birçok kişinin beğenisini kazanan Sahat, okul takımından futbol kulübüne transfer oldu.

Türkiye şampiyonalarında dikkatler hep üzerindeydi, Fenerbahçe Spor Kulübü, Beşiktaş, Sivasspor, Dardanelspor ve daha birçok kulüp Sahat’ı kendi altyapılarında yetiştirmek istedi. Tam bir Fenerbahçe taraftarı olduğu için 15 yaşında Fenerbahçe’yi tercih etti. Futbol hayatı boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü’nde lig şampiyonluğu, Türkiye şampiyonluğu ve birçok başarıya imza attı. Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme şansı yakaladı, İngiltere, İtalya, Hollanda başta olmak üzere birçok ülkede Türkiye adına top koşturdu. Futbol hayatının en önemli ve başarılı döneminde bir talihsizlik yaşayan İskender Sahat, tam a takıma yükseleceği dönemde ön çapraz bağlarının kopması sebebiyle futbol hayatına veda etmek zorunda kaldı.

WhatsApp Image 2023-02-04 at 17.14.03

Sık sık futbol oynadığı günleri özlemle anan Sahat, seyahat etmeyi, yeni yerler ve kültürler keşfetmeyi çok seviyor. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren özellikle çocuklara her fırsatta yardımcı olmak için elinden geleni yapan İskender Sahat, aşık olduğu futbola şu an yorumcu olarak devam ediyor. Aynı zamanda ünlü isimlerinde sık sık konuk olduğu canlı müzik ve eğlencenin önemli duraklarından biri olan Alaçatı Fi Live Nişantaşı mekanının da işletmeciliğini yapıyor. 

Editör: Haber Merkezi