Filistinli yetkililer, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırmasından bu yana Gazze'de 4.000'den fazla kişinin öldüğünü söylüyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri Hamas tarafından iki rehinenin serbest bırakıldığını doğruladı: 59 yaşındaki Judith Raanan ve 17 yaşındaki kızı Natalie Raanan.

"Kaçırılan ve kaybolanlardan sorumlu kişi Tuğgeneral Gal Hirsch, İsrail Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleriyle birlikte onları Gazze Şeridi sınırında karşıladı ve şu anda askeri bir buluşma noktasına doğru yola çıkıyorlar" İsrail Başbakanı Netanyahu, yaptığı açıklamada, "Ülkenin merkezindeki üs, aile üyelerinin onları beklediği bir yer" dedi. "İsrail Hükümeti, IDF ve tüm güvenlik teşkilatı, tüm kayıpların yerini tespit etmek ve kaçırılanların evlerine geri dönmesini sağlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya ve çaba göstermeye devam edecek."

Son Gelişmeler;

  1. İsrailli yetkililer BBC'ye Hamas'ın elinde bulunan iki ABD'li rehinenin serbest bırakıldığını doğruladı
  2. Anne ve kızı Judith ve Natalie Raanan, İsrail'in güneyindeki Kibbutz Nahal Oz'da Hamas tarafından rehin alındı.
  3. Bunlar, 7 Ekim'deki saldırılar sırasında Hamas'ın Gazze'ye götürdüğü 200 rehine arasındaydı.
  4. İsrail ordusu daha önce rehineler arasında 18 yaş altı 20'den fazla çocuğun bulunduğunu açıklamıştı
  5. Ayrıca alıkonulanların çoğunun hala hayatta olduğunu söylediler.
  6. BM şefi António Guterres, Mısır ile Refah sınır kapısını ziyaret etti ve ilk yardım sevkiyatının "ertesi gün" içinde Gazze'ye girmesini beklediğini söyledi.
  7. Filistinli yetkililer, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırmasından bu yana Gazze'de 4.000'den fazla kişinin öldüğünü  söylüyor.
Editör: Haber Merkezi