İsrail'den Han Yunus'a Gece Yarısı Hava Saldırısı: Çok Sayıda Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail, gece yarısı Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus kentine hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi de yaralandı.

Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi

Ebu Cezer Ailesine Yönelik Saldırı

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus'un güneyindeki Mean bölgesinde Ebu Cezer ailesine ait bir evi hedef aldı. Bu saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Cenazeler, şehirdeki Avrupa Hastanesi'ne kaldırıldı.

İsrail Tankları Evleri Vuruyor

Yerel kaynaklar, Yebna kampının merkezi, El-Huda Camii yanı, Kiir Kavşağı yakını, Ali İbn Ebi Talib Camii yanı ve El-Avde, En-Necme, Eş-Şarki bölgeleri ile Şabura kampının ortasındaki Berka Stadyumu'nda konuşlanan İsrail tanklarının zaman zaman vatandaşların evlerini bombaladığını bildirdi. Ayrıca, Refah şehrinin merkezi ve batısındaki vatandaşların evlerine ve Tel Zurub bölgesi çevresine ateş açıldığı belirtildi.

Gazze'deki Diğer Saldırılar

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Es-Sabra mahallesindeki Abdullah Azzam Camisi yakınında El-Gurra ailesine ait bir evi bombaladı. Bu saldırıda 5 kişi yaralandı. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Kudüs Hastanesi çalışanlarından Dr. İsam Ravhi Muhammed Akıl'ın, Bureyc Mülteci Kampı'ndaki evinin hedef alınması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Bu ölümle birlikte, Kızılay ekiplerinden ölenlerin sayısı 30'a yükseldi; bunlardan 17'si görev başındayken yaşamını yitirdi.

Refah'ta Çadırlara Düzenlenen Saldırılar

26 Mayıs gecesi, Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıların durdurulması yönündeki kararlarına rağmen İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombaladı. Bu saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı "Trajik bir hata" olarak nitelendirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırların bulunduğu bölgeye düzenlediği saldırıda 21 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve birçok kişinin yaralandığını açıkladı.

Sonuç

İsrail'in Han Yunus ve Refah'ta gerçekleştirdiği hava saldırıları ve tank atışları, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Uluslararası toplumun saldırıları durdurma çağrılarına rağmen bölgede şiddet tırmanmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi