Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri bugün evli olduğu erkek tarafından 6 aylık hamileyken boğularak öldürülen Hatice Demir için Adana adliyesindeydi.

Hatice Demir Davası 12 Eylül Tarihine Ertelendi, Sanığın Tutukluluk Halinin İse Devamına Karar Verildi.

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

Davayla ilgili açıklamayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği  üyesi Nazan Demiryürek yaptı. Daha sonra söz alan Derneğin Avukatı Şirin Şeyma Bulut ise dava süreci hakkında bilgi verdi.

Hatice demir Evli olduğu erkek Emrah Demir tarafından, kendi evinde öldürüldü. Kadın cinayetlerini durduracağız platformu derneği 2023 yılı verilerimize göre öldürülen kadınların yüzde 65 i Hatice gibi kendi evlerinde öldürüldü.  Bireylerin kendilerini en çok güvende hissetmesi gereken yer geçtiğimiz yıl 205 kadına mezar oldu. Bu veriler gösteriyor ki en güvenli alan olarak görülen evler kadınlar için en güvensiz alanlar haline gelmiş durumda.

Yine kadın cinayetlerini durduracağız platformunun Mayıs 2024 verilerine göre Geçtiğimiz Mayıs ayında öldürülen kadınların yüzde 38 i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Kadınlar en yakınları tarafından en güvenli olması gereken yerler olarak işaret edilen evinde öldürüldü Hatice 

Bugün yine takip ettiğimiz, tarafı olduğumuz bir başka dava da, arkadaşımız boşandığı erkek tarafından 2 yıl boyunca ısrarlı takip ve şiddete maruz bırakıldı. Nihayetinde arkadaşımızın iş yerine öldürme maksadıyla gelen boşandığı erkek, ateşli silahla iki bacağından arkadaşımızı ağır şekilde yaraladı. Olaydan önce KADES e defalarca basılmasına 155 i aramasına rağmen polis, olay olup bittikten sonra arkadaşımız ambulansa bindirilirken geldi. Fail amacını gerçekleştirebilseydi arkadaşımız şuan aramızda olmayacaktı.

Kolluk kuvvetleri tedbir görevlerini bile yapmazken, bugün yetkililer 9. yargı paketiyle 6284 un en önemli kalemlerinden olan zorlayıcı hapis tedbirini tartışmaya açmaktalar. Biz bu gayri yasal paketler ile 6284 un tartışmaya açılmasına tek bir maddesinin bile değiştirilmesine mücadelemizle izin vermeyeceğiz.

Kadını çocukları koruyan 6284 sayılı kanunun değil değiştirilmesi tartışmaya açılmasinin dahi faillere cesaret verdiğini görüyoruz. Bütün mecralarda bütün alanlarda söylediğimiz gibi bugün Adana adliyesinden de söylüyoruz: 6284 ve İstanbul sozlesmesi kadınları yaşatır. faillere caydırıcı set olur. kadınları çocukları ancak yasalarla adil yargilamalarla koruyabilirsiniz. bir gecede onları koruyan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkarak değil.

Bugün Hatice demir in ailesi ve yakınlarıyla birlikte Adana adliyesindeydik. Bizler adaletin sağlanması için adliyelerdeyiz, kadın cinayeti davalarını takip etmeye devam edeceğiz. ta ki faillerin cesaret bulduğu yargılamalar bitene kadın cinayetleri durana dek mücadelemize devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi