• MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL ATÖLYELER
  • EĞİTMEN KAŞIKARA: “DAHA ÖNCESİNDE DE VARDIM AMA GÖRÜNMEZDİM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’ne özel Seramik Duvar Süsü ve Makrome alanında atölyeler düzenledi. Atölyelere katılan kadınlar, seramik hamurundan, farklı dekoratif duvar süsleri ortaya çıkardı. Eğitmen eşliğinde seramik duvar süsünün nasıl yapılacağını öğrenen kadınlar, ortaya çıkardıkları ürünleri çocuklarla birlikte boyadı. Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde Anneler Günü kapsamındaki bir diğer etkinliği de “Makrome Atölyesi” idi. Makromeden anahtarlık yapan anneler, deniz kenarında hem el işi yaptı hem de sosyalleşti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, ‘Anneler Günü’ne özel atölyeler düzenledi. Seramik Duvar Süsü ve Makrome olarak 2 alanda verilen atölyeler, kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Adnan Menderes Bulvarı Polis Evi karşısında bulunan Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde yapılan atölyelerde ilk olarak Seramik Duvar Süsü yapımı gerçekleştirildi. Eğitmen eşliğinde kendilerine özel düzenlenen atölyeye katılan kadınlar seramik hamuruna şekil vererek, birbirinden güzel dekoratif ürünler ortaya çıkardı. Bazı kadınlar etkinliğe çocukları ile birlikte katıldı. Etkinliğe katılan minikler de hayal dünyalarını seramik hamurunda şekillendirerek, farklı duvar süsleri yaptı. Sahilde güzel havanın tadını çıkaran kadınlar ve çocuklar atölyeden memnun ayrılırken, yeni atölyeler yapılmasını da beklediklerini ifade ettiler.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL ATÖLYELER  (2)

Sert: “Atölyemizin eğitimcileri Büyükşehir’in kadın üreticileri”

Seramik Duvar Süsü Atölyesi ile Makrome Atölyesi’ne kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görevli Burcu Sert, “Anneler Günü özel programımızda seramik ve makrome atölyelerimiz var. Seramik atölyemizin eğitimcileri de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticileri. Kadın üreticilerimiz, öğrendikleri ve bu işten para kazandıkları atölye etkinliklerini, şimdi başkalarına öğretiyor” dedi.

Kaşıkara: “Öğrendiklerimi, bildiklerimi bu etkinliklerle paylaşıyorum”

Eğitmen olarak kadınlarla bir araya gelen Esengül Kaşıkara, satış yapmaya Büyükşehir Belediyesi’nin Üretici Kadın Stantları ile başladı. Şimdi seramik üretim atölyesi olan ve bu tür etkinliklerle bildiklerini kadınlara öğreten Kaşıkara, “Hem bildiklerimizi, hem de mutluluklarımızı, eğlencemizi paylaşıyoruz. Annelerimize özel seramik ürünler üretiyoruz. Onlara ‘Anneler Günü’ hediyesi olması adına, belediyemiz böyle bir etkinlik düzenledi. Biz de onlara yardımcı oluyor, birlikte güzel ürünler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Daha öncesinde de vardım ama görünmezdim”

Kaşıkara, Büyükşehir Belediyesi’ne kendisine destek olduğu için teşekkür ederek, “Ben daha öncesinde de üretiyordum, daha öncesinde de vardım ama görünmezdim. Üretsek de boşuna gibiydi. Başkanımız, şu an ürettiklerimizi insanların görmesini, insanlarla paylaşmamızı, bildiklerimizi de başka insanlara aktarmamızı sağladı” diye konuştu.

“Sosyalleşebildiğim ve kızımla vakit geçirdiğim bir etkinlik oldu”

Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine katılmaya çalıştığını belirten Dila Hanım, Anneler Günü etkinliğini değerlendirerek, “Etkinliğe kızımla katıldım. Çok güzel bir etkinlik oldu. Hem kızımla vakit geçirmek için, hem de benim açımdan çok sosyalleşebileceğim bir etkinlik oldu. Çocuklarımızla zaman geçiriyoruz, onlar eğleniyor biz eğleniyoruz” diye belirtti.

“İnsan içindeki yaratıcılığı dışarı vurmaya çalışıyor”

Anneler Günü etkinliğine oğlu ile birlikte gelen Nimet Kamış da, “Bu etkinlikler çok iyi, çocuklara da çok faydalı. Biz de çocuklarımızla vakit geçiriyoruz. Çocuklarımız bu şekilde sosyalleşiyor. Şu anda oğlumla beraber nazar boncuklu seramik yapıyoruz. Etkinliklere oğlumu sürekli getiriyorum. Burada etkinlik ve boyama yapıyor” dedi.

Etkinliklerin sosyalleşmek açısından faydalı olduğunu söyleyen Zehra Şaldırdak ise, “Buradaki etkinlikler çok güzel. İnsan burada içindeki yaratıcılığı dışarı vurmaya çalışıyor. Beğendim. Nazar boncuklu bir tabak yapıyoruz. İnşallah güzel olacak” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL ATÖLYELER  (1)

Anneler Makrome Atölyesi’nde anahtarlık yaptı

Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde Anneler Günü kapsamındaki bir diğer etkinlik de “Makrome Atölyesi” idi. Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı’nda eğitim gören özel gereksinimli bireylerin annelerinin de katıldığı atölyeye, kimi anne çocuğuyla birlikte geldi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin gönüllü öğretmeni eşliğinde makromeden anahtarlık yapan anneler, deniz kenarında hem el işi yaptı hem de sosyalleşti.

Bademsoy: “Makrome el işinin dışında bir terapidir”

Gönüllü Öğretmen Yüksel Bademsoy, “Etkinlik merkezinde gönüllü olarak makrome atölyeleri düzenliyoruz. Bugün de ‘Anneler Günü’ nedeniyle annelerimizin bir nefes alması, kendilerine kısa bir sürede olsa vakit ayırabilmeleri düşüncesiyle, çocuklarıyla birlikte Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledik. Kadınlarımızla birlikte burada anahtarlık yapıyoruz. Makrome, el işinin dışında bir terapidir. Adına makrome terapi diyorum genelde. Aklımızı buraya verdiğimiz için, buradan mutlu bir şekilde ayrılıyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin çok keyifli geçtiğini söyleyen Zehra Katırcıbaşı, “Anneler Günü dolayısıyla, çocuklarımızla biraz daha zaman geçirebilmek için geldik. Deniyoruz, öğreniyoruz. Şu an bu atölyede anahtarlık çalışması denedik. En önemlisi çocuklarla beraber ortak bir şey yapmış olduk” dedi. Annesi ile birlikte atölyeye katılan Azra Katırcıbaşı ise, “Bugün buraya geldim ve anahtarlık yapıyorum. Çok eğleniyorum, burayı çok seviyorum, sürekli geliyorum” diye konuştu.

“Çok güzel bir etkinlik oldu”

Atölyelere katılmaya devam edeceğini belirten Esra Korkmaz, “Etkinliği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin instagram adresinde gördüm. Merak ediyordum, geldim. Çok güzel bir etkinlik oldu, anahtarlık yapmayı öğrendim. Devam ettirmek ve saksı yapmayı istiyorum. Hocamız çok güzel ilgileniyor. Denize karşı çok güzel gerçekten” dedi.

Zübeyde Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Parkı’ndan geldik. Çocuklarımız orada, bizi buraya getirdiler sağ olsunlar. Makrome yapıyoruz, anahtarlık yapıyorum şu an” diye konuştu.

Çocuğu Engelsiz Yaşam Parkı’nda eğitim gören bir diğer anne Deniz Bağcı da, “Buradaki etkinliğe davet edildik. Bugünkü konseptimiz anahtarlıkmış ve anahtarlık yapıyoruz. Çok keyifli, çünkü makrome kursu sevdiğim bir alan. İstediğim bir alan olduğu için de çok keyifli. Arkadaşlarımla güzel vakit geçiriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi