"Yine Kadın Cinayeti"

Büro Emekçileri Sendikası (BES); "Ankara Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan bir kadın arkadaşımızın erkek şiddetine maruz kalarak katledilmesi, Ankara Şubelerimizin çağrısıyla kurum önünde yapılan basın açıklamasında protesto edildi: "Kadın Cinayetlerine Karşı İsyandayız!" Açıklamaya KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, KESK MYK Üyesi Sema PINAR, Merkez Kadın Sekreterimiz Nigar Dinçer ve BES'li kadınlar katıldı. Ankara 2 No'lu Şube Kadın Sekreterimiz Serpil Parmaksız tarafından okunan açıklamada: "İktidarın kadın düşmanı politikaları; 6284 sayılı kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve korunması amacıyla çıkarılan yasanın uygulanmaması, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmesi, ILO 190 sayılı Sözleşmenin imzalanmaması, kadına yönelik şiddet davalarında faillerin iyi hal ve tahrik indirimlerinden yararlandırılması, faillerin cezasız bırakılması ve bu cezasızlık politikaları, failleri güçlendirirken kadınları güçsüz ve savunmasız bırakmakta; kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olmaktadır. Kadınların güven içinde yaşayabileceği bir toplum inşa etmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!" ifadelerine yer verildi. KADINA ŞİDDETE HAYIR! Yaşasın Kadınların Örgütlü Mücadelesi! Yaşasın KESK! Yaşasın BES!"

Ekran Görüntüsü 2024 06 05 153029-1

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulun’da yaptığı basın açıklamasına KESK ve BES Kadın MYK üyeleri, çalıştığı kurumdan kadınlarda katıldı.

Yapılan açıklamada;

“Şiddetin sorumlusu tek başına failin kendisi değil, İstanbul sözleşmesini fesh edip 6284 ü etkin uygulamayanlardır.

Tüm yetkilileri görevlerini eksiksiz yapmaya, yasaları etkin bir şekilde uygulamaya ve kadınların yaşam hakkını korumaya zorlayacağız.

İhmali olan herkes bu cinayetten sorumludur ve hesap verecektir.” denilmiştir..

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de

Ekran Görüntüsü 2024 06 05 153105

Ankara Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan bir kadının erkek şiddetine maruz kalarak katledilmesini protesto etmek üzere BES Ankara Şubeleri tarafından kurum önünde yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher: "Hız kesmeden süren erkek şiddetine karşı önleyici, koruyucu tedbir alması gerekenler, var olan tedbirleri rafa kaldırıyor. İstanbul Sözleşmesi gibi bir sözleşme bir gecede feshediliyor. Biz bu katliamlara seyirci kalmayacağız, ortak mücadele yürüteceğiz. Kadınlar olarak var olan şiddet karşısında daha fazla mücadele kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

#YaşasınKadınDayanışması

#YaşasınKadınlarınÖrgütlüMücadelesi

#YaşasınKESK

Olayın Özeti;

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 29 Mayıs günü gündüz saatlerinde Selahattin Özdemir tarafından öldürülen Serap Doğan'ın, katili 6 Mayıs ve 22 Mayıs'ta şikayet ettiği ortaya çıktı. Buna göre, Özdemir hakkında daha önceden uzaklaştırma kararı da aldırmış olan Doğan, 6 Mayıs'ta elektronik kelepçe talebinde bulunmuş. 22 Mayıs'ta da hâlâ takip edildiğini belirterek Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ne şikayette bulunmuş.

Editör: Haber Merkezi