Bölgesel bir hükümet yetkilisine göre, Kenya'nın Shakahola ormanındaki açlık tarikatının kurbanlarının sayısı 22 ceset daha bulunduktan sonra 201'e yükseldi.

Bölge komisyon üyesi Rhodah Onyancha Cumartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "Adli tıp ekibimiz bugün 22 ceset çıkardı, ancak herhangi bir kurtarma bildirmedik" dedi.

Bu hafta boyunca yetkililer, kalıntıları aramak için ormana dağılmış sığ mezarları kazıyor ve hayatta kalan var mı diye bölgeyi tarıyor, çünkü yüzlerce kişinin hâlâ kayıp olduğu bildiriliyor.

Uluslararası İyi Haber Kilisesi'nin lideri Paul Mackenzie, takipçilerine, 15 Nisan'da olacağını tahmin ettiği dünyanın sonundan önce cennete gidebilmeleri için çocuklarını ve kendilerini açlıktan öldürmelerini emretmekle suçlandı.

Bir Kenya mahkemesi, taksi şoförlüğünden vaizliğe geçişin Çarşamba günü kefaletle serbest bırakılmasını reddetti.

Onyancha, bir zanlının daha tutuklandığını ve ölümlerle ilgili gözaltına alınanların toplam sayısını 26'ya çıkardığını söyledi.

Cuma günü, bir mezarda bulunan 12 çocuk da dahil olmak üzere 29 ceset çıkarıldı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, kendilerini açlıktan öldürdüğüne inanılan 100'den fazla kişinin ölümüyle ilgili bir soruşturma komisyonu atadı , mahkeme ise tarikat liderinin cezaevinde kalmasına karar verdi.

Soruşturma komisyonu, idari veya istihbarat hatalarının ölümlere katkıda bulunup bulunmadığını inceleyecek.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Hüseyin Mohamed, Ruto'nun dini örgütleri yöneten düzenlemeleri gözden geçirmek için bir görev gücü de atadığını söyledi.

Mackenzie, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında kamuoyuna açıklama yapmadı ve herhangi bir suç isnadına itiraz etmesi gerekmedi. Avukatı George Kariuki Salı günü basına yaptığı açıklamada, müvekkilinin "olası terör suçlamalarıyla" karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Mackenzie, Cuma günü liman kenti Mombasa'da mahkemeye çıktı ve burada savcılar, soruşturmaları devam ederken bir yargıçtan kendisini 90 gün daha tutuklu tutmasını istedi.

Yargıç, savcılığın talebi üzerine önümüzdeki Çarşamba günü bir karar vereceğini söyledi ve Mackenzie'nin o zamana kadar gözaltında kalmasına karar verdi.

Duruşma sırasında siyah ve pembe bir ceket giyen ve iki yaşındaki kızını kucağında tutan Mackenzie, mahkemede gazetecilere verdiği demeçte, kendisine ve bazı destekçilerine hapishanede yemek verilmediğini söyledi.

Savcılar bunu yalanladı ve avukatı Salı günü basına müvekkilinin yemek yediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi