İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Cinsel Saldırı Davasında Beraat Kararı Bozuldu

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde nöbette olduğu sırada aynı hastanede çalışan bir doktorun cinsel saldırısına uğrayan sendikamız SES’e üye hemşire arkadaşımıza ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Bugün İstanbul Bölge İdaresinde görülen duruşmada, bir önceki duruşmada verilen beraat kararı bozuldu.

Mahkeme, sanık S.E.'ye 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıl hapis cezası ve yurt dışına çıkış yasağı verdi. Ayrıca, mahkeme, temyiz yolu açık olmak üzere sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

CHP'li Nurten Yontar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu, Eğitim Sistemini Tehdit Ediyor" CHP'li Nurten Yontar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu, Eğitim Sistemini Tehdit Ediyor"

Resim

SES, kadına yönelik şiddetin münferit değil sistematik olduğunu vurgulayarak, gerçek adalet sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

#CinselSaldırı #KadınaYönelikŞiddet #Adalet #SES #İstanbulYedikuleHastanesi #Hukuk #KadınHakları #AdaletMücadelesi #NitelikliCinselSaldırı

Editör: Haber Merkezi