Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği ihlal kararının ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten atılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen öğretmen Yüksel Yalçınkaya hakkında ikinci kez yapılan yargılamada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; tutuksuz sanık Yüksel Yalçınkaya, sanık avukatı, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, çok sayıda siyasi ve STK üyesi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Yüksel Yalçınkaya, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Benden terörist olmaz. Bu yapılanmanın içinde hiçbir zaman bulunmadım. Ben masumum” dedi.

Mahkeme heyeti tarafından yapılan yargılanmada tüm gerekçeler değerlendirilerek, Yüksel Yalçınkaya’ya yeniden 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

DAVA SONUCU İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER;

Erkan Şenses; Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yla birlikte artık Yüksel Yalçınkaya’nın da adını anacağız.

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bugünden sonra Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yla birlikte artık Yüksel Yalçınkaya’nın da adını anacağız” dedi.

Şenses’in açıklaması şu şekilde;

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi bugün görülen yeniden yargılama duruşmasında AİHM Büyük Dairesi’nin Yalçınkaya/Türkiye (15669/20) kararını tanımayarak sanık Yüksel Yalçınkaya hakkında yeniden aynı mahkumiyet hükmünü vermiş.

Bugünden sonra Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yla birlikte artık Yüksel Yalçınkaya’nın da adını anacağız.

AİHM kararlarına ve dolayısıyla Anayasa’nın 90. maddesine uyulmayan bir ülkede hukukun üstünlüğünden söz edilemez.

Engin AVCl

Yargıtay 3. Dairesi Anayasa Mahkemesi kararına aykırı karar verdi.

Anayasa Mahkemesi o kararı yok saydı.

Kayseri 2. Ceza Mahkemesi hukuk tarihinde örneği olmayacak şekilde AİHM kararı hiç yokmuş gibi karar verdi.

Adana Ekoloji Platformu'ndan "Teknofest" Tepkisi: Savaş Atmosferi Yaratılıyor! Adana Ekoloji Platformu'ndan "Teknofest" Tepkisi: Savaş Atmosferi Yaratılıyor!

'Yok Hükmündedir'

Bu kararı verenler yarın sanık sandalyesine oturabilir.

Müslüm Doğan

Kayseri 2. ACM, AİHM Büyük Dairesi tarafından verilen kararı tanımamasının anlamı;

Hukuk ve adalet askıya alınmıştır…

Anayasa tanınmamaktadır.

12 Eylül hukuku devam ediyor…

İbrahim Akın

#Yalçınkaya davası, #Demirtaş ve #Kavala kararları özelinde hukuku ve anayasayı yok sayan yargının hukuk zeminine dönüp dönmeyeceğini görmek açısından çok önemliydi.

Kayseri ACM, #12Eylül’ün yıldönümünde verdiği kararla darbe hukuku tercihini bir kez daha tescil etti.

Onlar darbecilikte ısrar ediyorlar, bizler de #demokrasi mücadalesinde ısrar edeceğiz!

Doç. Dr. Necmettin ÇALIŞKAN

Adaletin olmadığı, adil yargılanma hakkının bulunmadığı bir yerde kimse güven ve huzur içinde olamaz.

Ne yazık ki bir gece ansızın çıkarılan #KHK’larla on binlerce insanımız suçlu-suçsuz diye ayrılmaksızın mahkum edildi. Suçluları cezalandırmak kadar suçsuzları korumak da mahkemelerimizin sorumluluğundadır.

Takipçisi olduğumuz #YükselYalçınkaya davasının, “kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesi ışığında hukuk sistemimizin tekrar ayağa kalkması için bir vesile olmasını umuyoruz.

Kâzım Güleçyüz

Yalçınkaya davasında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinin AİHM kararını hiçe sayarak hukuksuzluk ısrarını sürdürmesi, bu kara dönemin yeni bir utanç sayfası olarak kayıtlara geçti. Bu kararın, AYM Başkanının "İnanıyoruz ki zulm ile abad olanın ahiri berbat olacak. Bir gün mizan kurulur, bütün defterler dürülür, hesabı bizden sorulur. Bir gün bize de sıranın geleceğini unutmayalım" uyarılarından hemen sonra verilmesi, skandalı daha da katmerledi. Yazıklar olsun!

Editör: Haber Merkezi