Seda Tıraşoğlu Millet İttifakının Mitinginde taşıdığı döviz ve KHK’lı olması nedeniyle işinden atılmasını göz yaşları içerisinde anlatmaya sesini Kılıçdaroğlu’na duyurmaya çalıştı.

Tıraşoğlu duygularını şu şekilde ifade etti; “Önüne geleni FETÖ diyerek işten attı. Onca milyonların ekmeğiyle oynadı. Rabbim bizi bu duruma düşürenleri bir bardak suya muhtaç etsin amansız hastalığa yakalansın doktor doktor gezip çare arasın” dedi.

KHK’lı Seda Tıraşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; “10 ay önce hiçbir gerekçe yokken ihraç edildim. Ben terörist değilim bana bu lekeyi atamayacaksınız. Ben 7 yaşında babamı kaybettim annem temizlikçilik yaparak beni okuttu Allah görüyor” dedi.

Kız kardeşi Eda Tıraşoğlu'da açıklamasında; "Kendisi benim ablam oluyor hakkında Fetöye dair hiçbir şey bulamadılar ama görevinden aldılar intihar etmeyi bile düşündü psikolojisini bozdular Allah mazlum insanların ahını alanların binbir türlü belasını versin açın gözünüzü artık ablam gibi onca insan var suçsuz" dedi.

Adana mitinginde konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; "KHKlıların sorunlarını çözeceğim..Onun sözünü verdim ben..Hiç endişe etmeyin..Kim haksızlığa uğradıysa kim zulme uğradıysa bana her zaman oy versin yada vermesin "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir"benim felsefem bu" dedi.

OHAL VE KHK SÜRECİ

OHAL döneminde KHK’larla ortaya çıkan mağduriyetler, geçen 6,5 yıl içinde toplumsal barışı ortadan kaldıran sonuçlar doğurmuştu. Nitekim, kamudan 152 binden fazla insan KHK’larla doğrudan mağdur edilirken, özel sektör ile birlikte bu rakamın 350-400 bine ulaştığı ifade edilmektedir. Ayrıca, 2 milyona yakın vatandaş soruşturma geçirmiş ve aileleri ile birlikte 8 milyon insan etkilenmişti. Bu koşullarda yaşanan mağduriyetlerin sıradanlaşmasında 685 sayılı KHK ile 2 yıllık bir süre için kurulmasına rağmen, tam 5,5 yıl boyunca görev ifa eden “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceme Komisyonu”, OHAL / KHK sürecinin bir anti demokratik aktörü olmuştu.

OHAL’in ilanı sonrasında yayınlanan KHK’larla toplamda 131 bin 922 “tedbir işlemi” tesis edilirken, bunların 125 bin 678’i kamu görevinden çıkarma şeklinde uygulanmıştı. Komisyon, 31.12.2022 tarihinde kendisine 127.292 gerçek ve tüzel kişi tarafından yapılan başvurunun incelemesini nihayet tamamlayarak görevini tamamlamıştı. Başvurulardan %85,9’una (109 bin 332 dosya) ret kararı verirken, sadece %14,1’ine (17 bin 960 dosya) kabul kararlarıyla sürekli tartışılan komisyon, KHK’lıların yargıya erişiminin önünde bir engel oluşturarak hukuki değil tamamen siyasi bir oyalama aparatı olarak kullanılmıştı.

Editör: Haber Merkezi