Koçarlı’da Kent Ormanı Krizi: CHP’ye Geçen Belediye, Tesisi Geri İstiyor

Koçarlı Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle birlikte, Adnan Menderes Kent Ormanı'ndaki tesisin belediyeden alınarak Sulama Birliği'ne devredilmesi, ilçede tartışma yarattı. CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, bu kararı eleştirerek tesisin yeniden belediyeye devredilmesi için çağrıda bulundu.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Koçarlı Belediyesi'nin yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçince, belediyenin işlettiği cazibe merkezi Adnan Menderes Kent Ormanı'ndaki tesis, Sulama Birliği'ne devredilerek kapatıldı. Milletvekili Karakoz, Belediye Başkanı Özgür Arıcı ve CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın ile birlikte tesiste incelemelerde bulundu.

Karakoz: “Tesis Bir An Önce Belediyeye Devredilmeli”

Milletvekili Karakoz, tesisin seçimden önce Koçarlı Belediyesi tarafından işletildiğini hatırlatarak, “Seçim sonucunda belediye yönetimi değişince tesis Sulama Birliği'ne verildi. Bu durumun mantığını anlayamıyoruz. Buranın bir an önce Koçarlı Belediyesi'ne devredilmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine açılması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Başkan Arıcı: “Koçarlılı Vatandaşlarımızın Hizmetine Açmak İstiyoruz”

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, tesisin beş yıl boyunca belediyeye ait olduğunu belirterek, “Seçimi kazandıktan hemen sonra burayı bizden geri aldılar. Siyaseti karıştırarak burayı Sulama Birliği'ne verdiler. Biz burayı Koçarlı halkına, vatandaşlarımızın hizmetine açmak istiyoruz.” diye konuştu.

Karakoz: “Sandıktan Çıkan Sonuca Herkes Saygı Duymak Zorunda”

CHP Milletvekili Karakoz, tesisin kapalı olmasına dikkat çekerek, “Böyle güzel bir yer şu an vatandaşlarımızın kullanımına kapalı. Sandıktan çıkan sonuçlara herkes saygı duymak zorunda. Buranın bir an önce Koçarlı Belediyesi’ne devredilmesini ve vatandaşlarımızın hizmetine tekrar açılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Koçarlı’da vatandaşlar, tesisin yeniden belediyeye devredilerek hizmete açılmasını beklerken, bu konunun nasıl çözüleceği merakla takip ediliyor.

Editör: Haber Merkezi