DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI ÇUKUROVA’DA ANILDI

 

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

Seyhan Belediyesi'nden Öğrencilere "Sınav Kaygısı" Eğitimi Seyhan Belediyesi'nden Öğrencilere "Sınav Kaygısı" Eğitimi

68 Kuşağının devrimci gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Üç Fidan’ın “Tam bağımsız bir Türkiye” için mücadele ettiğinin altını çizerek, “Onların verdiği mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz. Özgürlüklerin ve demokrasinin gerçek anlamda egemen olduğu, tam bağımsız, özgür, demokratik, laik Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” dedi.

Üç Fi̇dan Anma (5)

Üç Fidan Parkı’nda Gezmiş, Aslan ve İnan’ın anıtı önünde gerçekleştirilen törene Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile yurttaşlar katıldı.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN CANLARINI FEDA EDEN ÜÇ FİDAN

Üç Fidan Anıtı’na karanfiller bırakan Başkan Kozay, yaptığı konuşmada Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 52 yıl önce idam edildiğini anımsattı. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının herkesin bir arada eşit ve özgür olarak, barış içinde yaşadığı bir Türkiye için mücadele ettiğini aktaran Kozay, “ Onlar bu mücadeleyi verirken hiçbir çıkar peşinde koşmadılar.  Kişisel menfaat nedir hiç bilmediler. Darağacına çıkarken bile inançlarından, düşüncelerinden hiç ödün vermediler. İdam sehpasındaki son sözleri bile ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ oldu.  İşte bu yüzden Denizler ölmedi, yüreklerde yaşıyor.  Bugün on binlerce kişinin adında, mücadelesinde, kararlılığında ve cesaretinde yaşıyorlar ve yaşamaya devam edecekler” diye konuştu.

EMPERYALİZM BİÇİM DEĞİŞTİRDİ

Denizlerin idamının üzerinden geçen yarım asırlık sürede emperyalizmin farklı biçimlerde etkisini artırarak sürdürdüğüne işaret eden Başkan Kozay, “Emperyalizm bugün kültürel, ekonomik, teknolojik anlamda etkisini oldukça fazla hissettiriyor. Ne acıdır ki, evlatlarımız bu güzel vatan topraklarını terk etmek istiyor. Bunun altında yatan temel neden yine emperyalist güçlerin halkımıza ve ülkemize dayattıklarıdır. Bu nedenle Denizler’in emperyalizme karşı verdiği mücadele bugün çok daha fazla anlam taşıyor” şeklinde konuştu.

Üç Fi̇dan Anma (3)

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinin bitmediğinin altını çizen Kozay, “Onların verdiği mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz. Özgürlüklerin ve demokrasinin gerçek anlamda egemen olduğu, tam bağımsız, özgür, demokratik, laik Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Kendilerini Türkiye’nin bağımsızlığına armağan eden, üç fidanı, üç yüreği sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye!” ifadelerini kullandı.

Gezmiş’in arkadaşları Bekir Kamuran Harputlu ve Mustafa Lütfü Kıyıcı’nın konuşmasının ardından Gezmiş ve arkadaşları şiirler ve türkülerle anıldı.

Editör: Haber Merkezi