KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, KREŞ HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR

BAŞKAN KEMAL ÇEBİ: SIFIRDAN BAŞLADIK, İLÇEMİZE 10 GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVİ KAZANDIRDIK

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla kentte yaşayanların refah düzeylerini artırmak ve sosyal adaleti sağlamak hedefiyle projelerine her geçen gün yenisi ekleyen Küçükçekmece Belediyesi, ilçeye 10. Gündüz Bakımevi’ni kazandırdı. Eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına, 'Her Mahalleye Bir Kreş' projesini çok önemsediğini belirten Başkan Kemal Çebi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar, Mehmet Akif ve Sultanmurat Mahallelerine de 2 yeni kreş açmayı planladıklarının müjdesini verdi.  

Küçükçekmece Kreşler 6

2019 yılından bu yana 3906 çocuk eğitim gördü

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Gündüz Çocuk Bakımevlerinin ilki; 2019 yılında Tuna Caddesi’nde bulunan Halkalı Merkez Mahallesi’nde hizmete açılmıştı. İlçede kreş sayısını 10’a yükselten Küçükçekmece Belediyesi’nin Gündüz Çocuk Bakımevlerinden 2019 yılından bu yana 3906 çocuk faydalandı.

Başkan Çebi: Gündüz Çocuk Bakımevlerimizin sayısını artıracağız

Toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına projeyi çok önemsediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Küçükçekmece’de belediye eliyle kurduğumuz 10. Gündüz Bakımevi’ni ilçe sakinlerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Göreve gelmeden önce Küçükçekmeceli bir vatandaş olarak, bu kentin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyordum. Buna istinaden, “Her Mahalleye Bir Kreş” sözümüz vardı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu sayıyı 12’ye çıkartmayı planlıyoruz. Ayrıca Fevzi Çakmak Mahallemizden sonra Fatih Mahallemize de ikinci bir oyunevi kazandıracağız. Projemizle çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatına ışık tutarak, annelerinin de istihdama katılmalarına fırsat sunmuş olacağız” diye konuştu.

Küçükçekmece Kreşler 2

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı, İnönü, İstasyon, Fatih, Yenimahalle, Kanarya, Atatürk ve Tevfikbey-Kartaltepe, Fevziçakmak, Yarımburgaz Mahallelerindeki Gündüz Çocuk Bakımevlerinde 57 öğretmen, 38 yardımcı öğretmen olmak üzere 94 personel, Çocuk Gelişimi ve Uzmanı ve  Çocuk Gelişimi Eğitimi Elemanı kadrosuyla görev yapıyor. Fevziçakmak Pazaryeri Oyun Evi ise 2022 yılında açılmış olup; 14456 kişiye hizmet veriyor. 2023 yılında hizmet vermeye başlanan etüt sınıfında ise 2132 kişiye hizmet veriliyor.

ASKİ’den Kozan ve İmamoğlu için güçlü adımlar ASKİ’den Kozan ve İmamoğlu için güçlü adımlar

4444360 numaralı telefondan Küçükçekmece Belediyesi’ni arayarak, Gündüz Çocuk Bakımevleri ve oyunevleri hakkında detaylı bilgi edinilebilir.  

Editör: Haber Merkezi