Küçükçekmece Belediyesi, sinema alanında genç yetenekleri teşvik etmek ve kısa filmlere destek olmak amacıyla düzenlediği 3. 'Kısadan Anlat Kısa Film Proje Yarışması'nda kazananları açıkladı. Yarışmanın finalinde 15 finalist arasından birinci olan eser, Esra Kutlu'nun yapımcılığını üstlendiği ve İlayda İşeri'nin yönetmenliğini yaptığı 'Tarla Fareleri' adlı film oldu. Yarışmanın jüri özel ödülü ise Serkan Fakılı'nın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Karga' filmine layık görüldü. Ayrıca Küçükçekmece Film Ofisi jüri özel ödülü, Didem Nur Yayman'ın yapımcılığını ve Dalya Keleş'in yönetmenliğini üstlendiği 'Yerçekimi' adlı esere verildi. Yarışmanın birincisi 50.000 TL para ödülünün sahibi oldu.

Kısadan Anlat Film Yarışması 4

Öte yandan, Küçükçekmece Film Ofisi'nde eğitimlerini tamamlayan 54 öğrenci, mezuniyet sertifikalarını Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle aldı. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey, mezun olan öğrencileri tebrik ederek sertifikalarını takdim etti. Küçükçekmece Film Ofisi, Yaşar Kemal Sanatevi'nde her ay farklı 25 kişilik öğrenci gruplarına yönetmenlik ve senaryo yazarlığı dersleri veriyor. Öğrenciler aldıkları eğitimi, sektörün önde gelen isimleriyle yapılan workshoplar ve söyleşilerle pekiştirme fırsatı buluyorlar.

Altın Koza Film Festivali başvuruları başladı Altın Koza Film Festivali başvuruları başladı

Kısadan Anlat Film Yarışması 3

Kısadan Anlat Film Yarışması

Kısadan Anlat Film Yarışması 2

#Küçükçekmece #FilmYarışması #KısaFilm #GençYetenekler #Sinema #ÖdülTöreni #Mezuniyet #Sertifika #Belediye #Sanat #Kültür #Eğitim

Editör: Haber Merkezi