Twitter'da bir haber bülteninin sunumunu sanal muhabirine emanet etmeyi planlayan Kuwait News sitesi, "yeni ve yenilikçi içerik" için yapay zekanın potansiyelini test ettiğini söylüyor.

"Fedha", Kuwait News web sitesinin Twitter hesabında, açık renkli saçları açık, siyah ceket ve beyaz tişört giyen bir kadın görüntüsü olarak ortaya çıktı.

“Ben Kuveyt'te, Kuwait News'te yapay zeka ile çalışan ilk sunucu olan Fedha. Ne tür haberleri tercih edersiniz? Görüşlerinizi duyalım,” dediği duyuldu.

2022'de Kuwait News ile birleşen Kuwait Times, 1961'de Körfez bölgesinin İngilizce yayınlanan ilk gazete olarak kuruldu. Yayının ve web sitesinin baş editör yardımcısı Abdullah Boftain, hareketin yapay zekanın "yeni ve yenilikçi içerik" sunma potansiyelinin bir testi olduğunu söyledi.

Gelecekte Fedha'nın Kuveyt aksanına geçebileceğini ve sitenin Twitter hesabında haber bültenleri sunabileceğini sözlerine ekledi.

“Fedha, metal olan gümüşü ifade eden popüler, eski bir Kuveyt adıdır. Robotları her zaman gümüş ve metalik renkli olarak hayal ettik, bu yüzden ikisini birleştirdik,” dedi Boftain.

Boftain'e göre sunucunun sarı saçları ve açık renkli gözleri, petrol zengini ülkenin Kuveytli ve gurbetçilerden oluşan çeşitli nüfusunu yansıtıyor.

Yapay zekanın dünya çapındaki hızlı yükselişi, sağlık hizmetleri ve sıradan görevlerin ortadan kaldırılması gibi fayda vaatlerinin yanı sıra, örneğin dezenformasyonun potansiyel yayılması ve belirli mesleklere ve sanatsal bütünlüğe yönelik tehditler gibi korkuları da artırdı.

Editör: Haber Merkezi