KIZILAY GENEL SEKRETERİ RAMAZAN SAYGILI: “İYİLİK KADİM BİR MEDENİYET HAREKETİDİR”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının 48. Kuruluş Yıl Dönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Törene katılan Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ramazan Saygılı,  temelleri 1974 yılında atılan ve o günden bu yana Kıbrıs halkının ve anavatan Türkiye’nin her daim yanında olan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının 48. Yıl dönümünü kutluyor olmanın heyecanını yaşadıklarını bilirtti.

image_6483441 (4)

Saygılı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Sezai Sezen, Kızılay dostları ve seçkin bir davetli grubunun katıldığı törendeki konuşmasına, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın gönül dolusu selamlarını getirdiğini vurgulayarak başladı.

Türk Kızılay olarak; Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının temsil ettiği değerlere, faaliyetlerine ve daha da önemlisi ileriye yönelik çizmiş olduğu misyon ve vizyona geçmişten bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceklerini belirten Saygılı,  şunları kaydetti:

“Bizler bu vizyonla şu an içinde bulunduğumuz Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Başkanlık Ofisi ve Kültür Merkezini hizmete aldık ve en büyük temennimiz Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı önderliğinde ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen faaliyetlere elimizden gelen desteği vererek; sağlık, eğitim, sosyo-kültürel ve diğer alanlarda Kıbrıs halkına yönelik yürütülen hizmetlere artan bir ivmeyle devam etmektir. 

Sezai Sezen Başkanımızın öncülüğünde, siz değerli Yönetim Kurulu üyelerinin ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının tüm fertlerinin özverili çalışmalarıyla bugün birçok alanda Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı kendinden övgüyle bahsettirmektedir.”

image_6483441

Genel Sekreter Saygılı,  “Kurumlarımız arası koordinasyon ve iş birliğiyle yürütülmekte olan ‘Güvenli Kan Temini’ projesi sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı yıl boyunca ülke genelinde gezici kan bağış ekipleriyle hem kan bağışının önemi hakkında toplumsal farkındalığı arttırmakta hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kan stoklarına kritik bir katkı sunmaktadır. 2022 yılı içerisinde 7.000 üniteden fazla kan bağışı alınmış olması ise bu başarının en büyük göstergesidir” dedi.

Yakın gelecekte iç tefrişatı tamamlanarak ‘Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının hizmetine sunulacak olan ‘Mobil İkram Aracı’ ile ihtiyaç sahiplerine yerinde ulaşım kapasitesi arttırılarak Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının görünürlüğü ve hizmet ağına katkıda bulunulmasının planlandığını ifade eden Ramazan Saygılı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının kuruluşundan bu yana kat etmiş olduğu mesafede büyük emekleri olan Onursal Başkanlarımız Taner Erginel Bey ve Işılay Arkan Bey’e fedakar ve vizyoner hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek isterim. Sizlerin engel tanımaksızın gerçekleştirmiş olduğu özverili çalışmalara yenilerini katmak için Sezai Sezen Bey ile Dr. Kerem Kınık Bey’in önderliklerinde kararlılıkla devam edeceğimizi vurgulamak isterim. 

image_6483441 (1)

Günümüz dünyasında yaşanan küresel ölçekli doğal ve insan kaynaklı afetler, son yıllarda tüm sektörleri olumsuz etkileyen pandemi ve benzeri gelişmeler Kızılay ve Kızılhaç Hareketinin bu acıları dindirmeye yönelik olarak ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede Türk Kızılay olarak Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde değil aynı zamanda uluslararası alanda etkinliğinin artırılması için destek ve çalışmalarımız her daim devam etmektedir.”

Genel Sekreter Saygılı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay'ının Kızılay ve Kızılhaç Hareketi bünyesinde temsil edilme hakkına yönelik faaliyetlerin 2019 yılında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Dostları toplantısı ile büyük bir ivme kazandığını anımsatarak, “ 41 ülkenin Dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen söz konusu toplantı ve akabinde yayınlanan deklarasyonda tüm dünyaya duyurulan bu kararlılığımız aynen devam etmektedir” bilgisini paylaştı.

İyiliğin kadim bir medeniyet hareketi olduğuna vurgu yapan Saygılı, Kuzey Kıbrıslı Kızılay dostlarına da teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sözler burada gerçekleştirmekte olduğunuz değerli çalışmalarınız ile bu çağrımıza en güzel desteği veriyor olmaktasınız.

İnanıyorum ki, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının bu kutlu yürüyüşü ileride bu çağrılarımıza verilecek olumlu yanıtlar ile taçlandırılacaktır.

image_6483441 (2)

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının 48. Yıl dönümünü bir kez daha kutlar, daha nice yıl dönümlerinde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bir araya gelme temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Sezai Sezen ise gücünü Kıbrıs Türk halkının vicdan, merhamet ve insaniyet duygularından alan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin 1974 yılından bugüne Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun ilkeleri ışığında insanlığa hizmet verdiğini vurgulayarak, 48. Kuruluş yıldönümünü tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi