CHP'li Levent Gök: Demokraside ilerlemek istiyorsak Roboski ile hesaplaşılmalı

CHP’li Levent Gök İmza Günü ve Söyleşi Programı Çerçevesinde Adana’daydı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte salon hınca hınç doluydu. İnsanların ayakta izlediği söyleşide Gök 34 çocuğun nasıl katledildiğini hangi duygularla kaçakçılık yaptıklarını anlattı.

Açılış konuşmalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yaptığı etkinliğe CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer'de katıldı. Ayrıca Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve çok sayıda kurum temsilcisinin de katılım sağladığı görüldü.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları’ kitabı üzerine konuştu kitaplarını imzaladı. Gök, ‘Demokraside ilerlemek istiyorsak Roboski ile hesaplaşılmalı’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabını 7 Ocak’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonunda imzaladı.

Roboski olayını yargı sürecinden ailelerinin yaşadıklarına kadar birçok boyutuyla okurlara sunan Levent Gök, kitaptan elde edilen geliri de yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine bağışlayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaleme aldığı önsözde şu değerlendirmeleri yaptı: “Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, adalet kavramının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ankara Milletvekilimiz Levent Gök, bu olayı bir uzman gibi, iğneyle kuyu kazar gibi araştırdı, bütün ayrıntılarıyla değerlendirdi. Olay kapatılmak isteniyor ama bu arkadaşımız ‘Hayır, bu olayı kapatamazsınız, burada insanlık dramı var.’ diyor. Hafızamızı tazeleyen, tarihe not düşen, büyük bir acıyı unutturmayan bu kitabından dolayı Levent Gök’ü kutlarım.”

‘ADALET GELMEDİ ÇÜNKÜ DEVLETİN EN ÜST KADEMESİ SORUMLUYDU’

Kitabın 11 yıl önce hava saldırısı sonucu ölen 34 çocuğun hikayesi olduğunu söyleyen CHP'li Gök, “Bu acı, bugün de artarak devam ediyor. Ölenlerin hepsi çocuktu. ‘Adalet gelecek’ diye söz verildi ama o adalet bir türlü gelmedi. Çünkü devletin en üst kademesinin sorumlu olduğu ve kapatılmak istenen bir hadiseydi” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-07 at 16.57.16 (1)

‘UNUTTURMAK İSTEYENLERE İNAT TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ’

Roboski’yi unutturmamak için elinden geleni yaptığını belirten Gök, “Siyasi, ahlaki, vicdani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Olayı kapatmak isteyenlere inat tüm berraklığı ile ortaya koyarak tarihe not düşüyoruz. Ailelerin adalet arayışlarında ses olmaya gayret ediyoruz. Adalete bir nebze yol açabilirsem ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 10.41.13 (1)

'DEMOKRASİDE İLERLEMEK İSTİYORSAK ROBOSKİ İLE HESAPLAŞILMALI'

Türkiye demokrasisinde ilerlenmek isteniyorsa Roboski ile hesaplaşılması gerektiğini ifade eden Gök, Roboskili ailelere de seslendi ve “Bütün Roboskili aileler şunu bilmeli; ömrüm boyunca bu olayı kovalayacağım. Adaletin gelmesi için elimden geleni yapacağım. Eninde sonunda adalete erişeceğiz” dedi. Gök, kitabın tüm gelirinin Roboski’de hayatını kaybeden çocukların ailelerine aktarılacağını söyledi.

WhatsApp Image 2023-01-07 at 16.53.21

Editör: Haber Merkezi