Adana’da 290 işçinin çalıştığı Marbit Konfeksiyon’da patronun fabrikayı kapatarak alacaklarını gasp etmek istediği işçiler LC Wakiki önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2023-03-19 at 18.36.44İşçiler adına yapılan konuşmalarda Lc Waikiki’nin boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi’nde 290 işçinin çalıştığı Marbit Konfeksiyon’da patronun fabrikayı kapatarak işçilerin alacaklarını gasp etme girişimine karşı işçiler LC WAİKİKİ önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi üyeleride destek verdi.

WhatsApp Image 2023-03-19 at 18.12.40

Marbit işçileri adına Av. Tugay Bek yaptığı konuşmasına başladığı sırada; “Marbit işçisi yalnız değildir” “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” “Tazminat hakkımız söke söke alırız” sloganları atıldı.

Bek konuşmasına şu şekilde devam etti;

Değerli basın mensupları kıymetli işçi arkadaşlarımız ve Marbit işçisine destek olmak için bugün burada toplanan Adana'nın sendikaları kamuoyu değerli emekçileri hepinizi marifet işçiler adına saygıyla selamlıyoruz.

Biliyorsunuz 300'e yakın işçi arkadaşımız deprem sonrasında ki dönemde işten çıkartıldı ve tazminat hakları ödenmedi. İşçiler depremden sonra uğramış oldukları bu mağduriyete ek olarak bir de Marbit patronunun haksızlığına maruz kalmış durumdalar.

WhatsApp Image 2023-03-19 at 18.13.01

Biz geçtiğimiz hafta çalışma bölge müdürlüğü önünde de bir açıklama yaptık OHAL döneminde işten çıkartma yasakları olmasına rağmen Marbit işçileri işten çıkartıldı ve tazminat hakları gasp edildi.

Bugün burada toplanma nedenimiz kısaca şu arkadaşlar; LC Waikiki mağazalarında üretilen gömlekleri üreten bu işçi arkadaşlarımız bugün LC Waikiki’nin elde etmiş oldukları yüksek karın altında Marbit işçilerinin alın teri yatıyor. Biz burada LC Waikiki'nin de sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Bu Hukuksuz çalışmanın üzerine inşa edilmiş bir servetin önünde duruyoruz.

Şayet Marbit patronları işçilerin haklarını ödememekte ısrar etmesi halinde tüm Adanalıları ve Türkiye halkını LC Waikiki ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz.

 Marbit işçilerinin hakları ödenene kadar biz LC Waikiki ürünleri tüketmeyeceğiz. LC Waikiki'den ürün almayacağız.

Eylemlerimize bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.

Tüm herkesi kamuoyunu ilgili kurumları Marbit işlerinin maruz kalmış olduğu haksızlığın son bulması tazminat ve diğer alacaklarının ödenmesi konusunda üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmeye çağırıyoruz.

"300 insanın çalıştığı Marbit konfeksiyonu mağdurlarından biriyim"

"Memleketimi özellikle dile getirmemin sebebi depremde vefat eden akrabalarım var, enkaz altında kalan akrabalarım var, evimde 4 tane depremzede aile var. Bütün bunların acısını yaşarken Patron bizi iş yerine çağırıp bir yıl ücretsiz izne ayırdı."

Bütün emekten yana güçlere de Marbit işçisinin bu mağduriyeti karşısında bizim yanımızda olmalarını istiyoruz.

Ben buradan LC Waikiki yöneticilerine sesleniyorum; "Marbit patronları Haramzadeler LC Waikiki'nin tedarikçiliğini yapmaya devam ediyor. Bu patronlar neden kendi fabrikalarını kapatıyor da dışarıdaki atölyelere diktirmeye devam ediyor. Ben bunu tek bir kelime ile özetleyeceğim. Bunların tek amacı depremi fırsata çevirerek 300 Marbit işçisinin tazminatlarına gasp etme girişi midir. Bunun başka bir açıklaması yok."

Editör: Haber Merkezi