Mehmet Zeki İrmez'den Kritik Sorular: "Tuğgeneral İle İlgili İnsan Kaçakçılığı Olayı"

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Türkiye'nin Ortadoğu'daki politikalarıyla ilgili olarak ortaya çıkan bir olayı kamuoyuna taşıdı. Bu olayda, Suriye'de görevli olan bir Tuğgeneral'in makam aracıyla "insan kaçakçılığı" yaptığı iddia edilmiş, ancak sadece Tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiği belirtilmişti. İrmez, bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu ve soru işaretleri uyandırdığını ifade etti.

İrmez'in soru önergeleri şu şekildedir:

  1. Tuğgeneral'in makam aracıyla Türkiye'ye kimler getirilmiştir? Bu kişilerin kimlikleri ve kaçırılmalarının amacı nedir?

  2. Milli Savunma Bakanlığı, bu olayla ilgili olarak içerisinde bulunduğu bir soruşturma başlatmış mıdır? Başlatılmışsa, soruşturmanın sonuçları nelerdir?

  3. Suriye'den Türkiye'ye veya Türkiye içinde Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve makam aracıyla insan veya uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan kaç görevli tespit edilmiştir? Bu görevlilerin kimlikleri ve yaptıkları kaçakçılık faaliyetlerinin boyutu nedir?

    Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü
  4. Bu görevlilerin kaçı Milli Savunma Bakanlığına, kaçı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aittir? Soruşturma sonucunda bu görevliler hakkında alınacak tedbirler neler olacaktır?

#MehmetZekiİrmez #ŞırnakMilletvekili #Tuğgeneral #İnsanKaçakçılığı #SuriyePolitikası #MilliSavunmaBakanlığı #SoruÖnergesi #Soruİşaretleri #Soruşturma #TSK #OrtadoğuPolitikası

Editör: Haber Merkezi