Meral Akşener'den Gazetecilik Etiği Vurgusu ve Asılsız İddialara Tepki

İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, son günlerde kendisi hakkında ortaya atılan asılsız iddialara ve gazetecilik etiğiyle bağdaşmayan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, devletin, milletin ve toplumun içerisinde demokrasinin işlerliğini sağlamak için basının özgürlüğünün sağlanmasının yanı sıra gazetecilerin doğru ve sağlıklı bilgiyle vatandaşı aydınlatma konusundaki hassasiyetine dikkat çekti.

"Gazetecilik Mesleği Yozlaştırılıyor"

Akşener, demokrasinin asli unsurlarından olan gazetecilik mesleğini icra edenlerin, doğru, tarafsız, şeffaf, dürüst ve sorumlu davranmakla yükümlü olduklarını vurguladı. Ancak, son günlerde bu mesleğin, görevini yerine getirme şuurundan uzak bir kesim tarafından yozlaştırıldığını belirtti.

"İddialar Gerçek Dışıdır"

5 Haziran 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrasında bazı gazetecilerin ortaya attığı iddiaları ve asılsız haberleri büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettiğini söyleyen Akşener, 11 Haziran 2024 tarihinde Sözcü Televizyonu'nda yayınlanan "Aklın Yolu" programında İsmail Saymaz'ın ifadelerine tepki gösterdi. Saymaz, programda, "Meral Akşener'e en yakın olduğunu bildiğim isimlerle konuştum. Beştepe'ye gitme ziyaretinin bir iş adamının Yargıtay'daki davasını çözmek olduğunu söyledi ve bunu anlattıktan sonra 'Yazık bizim emeklerimize' diye bitirdi." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Akşener, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti ve bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına yargıya intikal etmiş bir konuda hiçbir talebi olmadığını, bundan sonra da olmayacağını vurguladı.

"Ofis Açmadım"

Akşener, ayrıca 10 Haziran 2024 tarihinde İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, "İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, Çankaya'da TBMM'ye çok yakın bir mesafedeki Cinnah Caddesi 57 numaralı binada ikinci katta ofis tuttu. Taşınma bugün başladı." şeklindeki paylaşımın da gerçek dışı olduğunu belirtti. Türkiye'nin herhangi bir yerinde ofis açmadığını ve böyle bir planının olmadığını ifade eden Akşener, bu yönde bir karar alması halinde bunu kamuoyu ile bizzat paylaşacağını söyledi.

"Hukuki Yollara Başvuracağım"

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN,  Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN, Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor

Akşener, İsmail Saymaz'ın iddialarının birer dedikodudan ibaret olduğunu ve habercilik anlayışından uzak olduğunu belirtti. Gazetecilik mesleğinin itibarı açısından bu açıklamalardan dolayı Saymaz'ı, haberciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde tarafsız, şeffaf ve dürüst davranmaya davet etti. Ayrıca, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin hukuki yollara başvuracağını da duyurdu.

"Yanlış Bilgilendirilmiş Halkın Gerçekleri Öğrenmesi İçin"

Akşener, açıklamasının sonunda, hakkındaki dedikodu ve yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi ve şimdiye kadar yanlış bilgilendirilen halkın gerçekleri öğrenmesi için açıklamasının tekzip olarak yayınlanmasını rica etti.

Editör: Haber Merkezi