Mersin’de “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 13 şüpheli yakalandı.

İş bulma ve yatırım vaadiyle Mersin’e getirildiler

Operasyona ilişkin açıklamada, şüphelilerin iş bulma ve yatırım vaatleriyle kişileri Mersin’e getirdiği belirtildi. Bu kişiler adına GSM hatları ve banka hesapları açtırıldığı, ardından söz konusu hat ve hesapların şüpheliler tarafından kullanıldığı ifade edildi.

Bu yöntemle 360 kişinin yaklaşık 16 milyon TL zarara uğratıldığı bildirildi.

Banka hesaplarında 25 milyar TL işlem hacmi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verilerine dayanan incelemelerde, şüphelilerin banka hesaplarında 25 milyar TL işlem hacmi tespit edildiği açıklandı.

Açıklamada, dolandırıcılık faaliyetleri yürüten suç şebekelerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Operasyonda görev alan polis ekipleri, ilgili emniyet birimleri, MASAK ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür edildi.