MESKİ 9 Büyük Projeyi Daha Mersin’e Kazandıracak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin’in altyapı ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla 9 büyük projeyi daha hayata geçirecek. Bu projeler kapsamında, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) temsilcileri tarafından MESKİ'ye bir ziyaret gerçekleştirildi.

Meski̇ 9 Büyük Projeyi̇ Daha Mersi̇n’e Kazandiracak (2)

‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ Güçleniyor

EBRD temsilcileriyle yapılan toplantı ve saha ziyaretlerinde, ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında çevresel ve sosyal etkiler değerlendirildi. EBRD heyeti, MESKİ yetkililerinden projenin ilerleyişi ve elde edilen sonuçlar hakkında detaylı bilgiler aldı. Toplantılarda atık su yönetimi ve ekolojik denge projelerinin yerel halk üzerindeki sosyal etkileri, çevresel sürdürülebilirlik hedefleri ve toplumsal faydalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Teknik incelemelerde atık su arıtma tesislerinin mevcut durumu, yenileme ve geliştirme çalışmaları yerinde incelendi.

EBRD temsilcileri, MESKİ’nin projeye yönelik taahhütlerinden ve elde edilen ilerlemeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çevresel ve sosyal standartların korunması konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

Meski̇ 9 Büyük Projeyi̇ Daha Mersi̇n’e Kazandiracak (4)

Korkmaz: “Mersin’in atık su yönetimi ve ekolojik dengesini sağlama konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz”

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, EBRD’nin ziyareti ve desteğinin, Mersin’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir adım olduğunu belirtti. Korkmaz, “EBRD ile iş birliğimiz sayesinde, Mersin’in atık su yönetimi ve ekolojik dengesini sağlama konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu ziyaret, çevresel ve sosyal standartlarımızı daha da iyileştirmemiz için bize önemli geri bildirimler sağladı” dedi.

MESKİ, 2025-2029 STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ MESKİ, 2025-2029 STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

Ziyaretin sonunda, EBRD ve MESKİ arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve gelecekteki projelerde ortak çalışmaların artırılması yönünde karşılıklı temenniler dile getirildi.

9 Yeni Proje ile Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Güçlenecek

Meski̇ 9 Büyük Projeyi̇ Daha Mersi̇n’e Kazandiracak (3)

MESKİ’nin ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında şu projeler hayata geçirilecek:

  1. Silifke 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi
  2. Karaduvar 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi
  3. Tarsus 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi
  4. Yeşilovacık Atık Su Arıtma Tesisi
  5. Yenice Atık Su Arıtma Tesisi
  6. Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atık Su Arıtma Tesisi
  7. Çeşmeli Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı
  8. Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı
  9. Bozyazı Derin Deniz Deşarjı

Bu projelerle, Mersin’in atık su arıtma kapasitesi artırılarak çevresel sürdürülebilirlik sağlanacak, bölge halkının yaşam kalitesi yükseltilecek ve ekosistemin korunmasına önemli katkılar sunulacak.

Editör: Haber Merkezi