MESKİ MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI, TÜRKAK DENETİMİ’Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

MESKİ LABORATUVARI’NA DENETÇİLERDEN TAM NOT

TÜRKAK DENETÇİLERİ, MESKİ LABORATUVARI’NIN KALİTESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Yüzde 100 Mükemmellik sertifikasına sahip MESKİ Merkez Su Analiz laboratuvarı, TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”ni başarıyla geçti. Denetçilerden tam not alan laboratuvar, belgelendirme sürecinin sonunda akredite parametre sayısını 135’e çıkaracak.

MESKİ MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI, TÜRKAK DENETİMİ’Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADI (3)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”nden tam not aldı.

Laboratuvarın akredite parametre sayısı 135’e çıkacak

MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardı kapsamında TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”ni başarıyla tamamladı. 17025 Kalite Yönetim Sistemi’nin yanı sıra, mevcut 91 akredite parametrenin gözden geçirildiği denetimde, bünyesine yeni eklediği cihazlarla birlikte “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” kapsamında yer alan 44 adet parametreden kapsam genişletme başvurusunda bulunan laboratuvar, yetkinliğini ve kalitesini bir kez daha ispatladı. Belgelendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, 135 akredite parametre sayısına ulaşacak laboratuvar, kalitesini bir kez daha ispatlamış olacak.

MESKİ MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI, TÜRKAK DENETİMİ’Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADI (4)

Denetçilerden laboratuvara övgü dolu sözler

Denetim sonucunda, TÜRKAK denetçileri tarafından laboratuvar hakkında çok olumlu yorumlar yapıldı. Denetçiler tarafından hazırlanan denetim sonrası bildirim formunda şu ifadelere yer verildi: “Laboratuvarın iyi bir kalite yönetim sistemine sahip olduğu, üst yönetimin desteğinin tam olduğu, çalışan personelin akreditasyon gerekliliklerine yönelik bilincinin üst düzey olduğu ve akreditasyon kapsamında yer alan deneylerin yapılmasına yönelik personel ve cihaz altyapısının oldukça güçlü olduğu görülmüştür.”

Dinamometre Dinamometre

MESKİ MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI, TÜRKAK DENETİMİ’Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADI (2)

Editör: Haber Merkezi