Milletvekili Perihan Koca’dan 9. Yargı Paketi İle İlgili Soru Önergesi

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, önümüzdeki haftalarda gündeme gelecek olan 9. Yargı Paketi'nde yer alması beklenen yasa değişikliği hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a yönelik bir soru önergesi sundu. Önergede, özellikle kadına karşı şiddetle mücadele konusunda önemli bir yeri olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılması öngörülen değişikliklere ilişkin endişeler dile getirildi.

Soru Önergesi Detayları:

  1. Hedeflenen Amaç: Günde ortalama 3 kadının cinayetle katledildiği ülkemizde, şiddet faillerine yönelik getirilmek istenen tedbir kararlarına aykırılık halinde getirilen zorlama hapis cezasına itiraz yolunun açılmasıyla hedeflenen tam olarak nedir? Böyle bir yasa değişikliğinin kadınlara yönelik şiddeti teşvik edeceği açık değil midir?

  2. Değişikliğin Etkisi: 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılmak istenen değişikliğin her ne kadar tam olarak uygulanmasa da halihazırda kadınları koruyan tek yasal düzenlemenin ortadan kaldırılması anlamına geleceği açık değil midir? Bu kanunun tamamen işlevsizleştirilmesinin kadınlara yönelik şiddeti arttıracağı açık değil midir?

Perihan Koca'nın sunduğu bu soru önergesiyle, 9. Yargı Paketi'nde kadınlara yönelik şiddetle mücadelede atılacak adımların netleştirilmesi ve kadınların güvenliğinin korunmasına yönelik endişelerin dile getirilmesi amaçlanmaktadır.

Yargıtay Kararı Onayladı: Eşine Hakaret Eden Kadın Tam Kusurlu Bulundu ve Boşanma Kararı Kesinleşti Yargıtay Kararı Onayladı: Eşine Hakaret Eden Kadın Tam Kusurlu Bulundu ve Boşanma Kararı Kesinleşti

#kadınaşiddet #yasadeğişikliği #sorulansoru #MersinMilletvekiliPerihanKoca #9.YargıPaketi

Editör: Haber Merkezi