Münasebetler, Kadından İnsana İsimli 2 Perdelik Oyun Tiyatro Değirmen Tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Sergilendi

Oyunun Yazarı ve aynı zamanda Yönetmeni olan Sinan Tunç, “Münasebetler; Kadından İnsana” isimli oyunla ilgili şunları paylaştı;

“Münasebetler; Kadından İnsana”, Tiyatro Değirmen’in kendine özgü yeni bir oyunu.  Kalabalık kadrosuyla geçmişten geleceğe cinsiyetler arası ilişkiler üzerinden göz atan bir kurguya sahip. Tarihsel, felsefi, ekonomi-politik yorumlar içeren bir deneme. Nereden geldik nereye gidiyoruz sorusuna bir yanıt oluşturmaya çalışıyor. İlk insandan, anaerkil topluluklara, Sümer uygarlığından Yunan ataerkil toplumuna geçişler yapan ve güncel bir öyküyle de bizi bugüne erdiren bir yolculuk. Ve bu yolculuğun sonunun insana ulaşacağına işaret bir serüven.

ŞİMDİ SIRA OYUNCULUKTA ŞİMDİ SIRA OYUNCULUKTA

Whatsapp Image 2024 05 29 At 11.42.53 (1)

Oyunumuz ilk kez gösteriye çıktı. Beğenileri, eleştirileri not ediyoruz. Daha çok çalışma daha çok dayanışma içerisinde olacağız, eksiklerimizi her geçen gün tamamlayacağız. Oyunumuzu birçok kez oynamayı hedefliyoruz. Amacımız tiyatronun olabildiğince seyirciyle buluşması. Oyunumuzu beğenen ve üyelerine seyrettirmek isteyen kurumlarla dayanışma içerisinde olmak, en temel arzumuzdur. Gerek salon tahsisleri gerek dekor katkıları için Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü, işinin ehli elemanlarıyla bize çok yardımcı oldular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.

Tiyatro Değirmen

Oyunumuzu izlemeye gelen ve bizi onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Oyuncularımızın ve makyaj-kostüm-ışık-ses-afiş düzenleme gibi mutfağımızın görünmez emekçilerinin ailelerine çok minnettarız. Çünkü hep onların zamanlarından çaldık. Ancak zahmetsiz iş olmuyor.

Ekran Görüntüsü 2024 05 29 113028

Başlangıçta kadın ve kadına duyulan saygı vardı. Kadın erkek emeğini sömürmüyordu bilakis erkekten daha çok çalışıyordu. Beraberinde insan yavrularının hayatta kalmasının teminatı olan süt kaynağına sahipti.  Gelecekte dengeler nasıl olacak, çocukların durumu, anne babanın misyonu ne olacak soruları, oyunumuzda yanıt aranan sorulardan. Oyunumuz, kendini bizden daha iyi anlatacaktır. Tekrar buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılar.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 11.28.05

Editör: Haber Merkezi