Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi, Müslüman bir belediye başkanının, Müslümanların kutsal Ramazan ayının sonunu kutlamak için Başkan Joe Biden ile Beyaz Saray'daki bir kutlamaya katılmasını gecikmiş bir şekilde engelledi.

Belediye Başkanı Mohamed Khairullah, Pazartesi günü Ramazan Bayramı kutlaması için Beyaz Saray'a gelmesinden kısa bir süre önce , Beyaz Saray'dan Gizli Servis tarafından giriş izni verilmediğini ve kutlamaya katılamayacağını belirten bir telefon aldığını söyledi. Biden'ın yüzlerce konuğa açıklamalarda bulunduğu yer.

Beyaz Saray yetkilisinin Gizli Servis'in onun girişini neden engellediğini açıklamadığını söyledi. 47 yaşındaki Khairullah, kendisine etkinliğe katılmasına izin verilmeyeceğinin söylenmesi üzerine Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey şubesine bilgi verdi.

Grup, Biden yönetimini FBI'ın yüzbinlerce kişiyi içeren "terörist tarama veri seti" olarak bilinen bilgileri yaymasına son vermeye çağırdı. Grup, Khairullah'a, adı ve doğum tarihi olan bir kişinin, avukatlarının 2019'da elde ettiği bir veri setinde yer aldığını bildirdi.

Khairullah, eski Başkan Donald Trump'ın çoğunluğu Müslüman olan birkaç ülkeden vatandaşların ABD'ye girişini sınırlayan seyahat yasağını açık sözlü bir eleştirmendi. Ayrıca Suriye Amerikan Tıp Derneği ve Watan Vakfı ile insani yardım çalışmaları yapmak için Bangladeş ve Suriye'ye gitti.

Khairullah, New Jersey'deki evine dönerken bir telefon görüşmesinde, "Beni şaşırttı, şok etti ve hayal kırıklığına uğrattı," dedi.

“'Bir partiye gidemedim' meselesi değil. Bu yüzden gitmedim. Ve kimliğimden dolayı beni hedef alan bir liste. Ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek ofisin bu tür profillemelere kanmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, Khairullah'ın Beyaz Saray kompleksine girmesine izin verilmediğini doğruladı, ancak nedenini açıklamayı reddetti.

Guglielmi yaptığı açıklamada, "Bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı üzgünüz, ancak belediye başkanının bu akşam Beyaz Saray kompleksine girmesine izin verilmedi" dedi. Ne yazık ki, Beyaz Saray'daki güvenlik operasyonlarımızı yürütmek için kullanılan belirli koruyucu araçlar ve yöntemler hakkında daha fazla yorum yapamıyoruz."

Beyaz Saray yorum yapmaktan kaçındı.

Editör: Haber Merkezi