Eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in ödüllü öyküsü artık Bir Kedi ve Bir Adam adıyla kitap halinde okuyuculara sunuluyor. Kitap, insan ilişkilerinden sokak hayvanlarına kadar farklı konularda unutulmaz deneyimler yaşatıyor ve toplumsal yaralara da yer veriyor. Mythos Yayıncılık tarafından basılan kitap, edebiyat dünyasında yeni bir soluk getiriyor ve okuyucuları derinden etkileyecek bir deneyim sunuyor.

Edebiyat dünyasının parlayan yıldızlarından biri olan İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in ödüllü öyküsü artık bir kitap halinde okuyucularıyla buluşuyor! Çeşitli ödüllü öykü yarışmalarında dikkatleri üzerine çeken eğitimci yazar, Bir Kedi ve Bir Adam adlı kitabında okuyucularıyla buluşuyor.

Kitapta yer alan öyküler, her yaştan okuyucunun zevkle okuyabileceği, sürükleyici ve etkileyici bir içeriğe sahip. Yazarın çeşitli dijital kültür sanat sayfalarında ve basılı dergilerde yayınlanan öyküleri, ödüllü öyküsü Bir Kedi ve Bir Adam’la birlikte toplanarak okuyucuların beğenisine sunuldu.

Öykü kitabının yayın öncesi geliştirici editörlüğü, ödüllü yazar ve şair Betül FIRAT tarafından yapıldı. Mythos Yayıncılık tarafından basıma hazırlanan kitap, Yol Akademi Yayınları tarafından düzenlenen öykü dosyası yarışmasında birinci seçilen öykü seçkisi ile beraber raflardaki yerini aldı.

Bir Kedi ve Bir Adam, yirmi farklı öyküden oluşuyor ve okuyuculara insan ilişkilerinden sokak hayvanlarına, yoksulluktan kent yaşamına kadar farklı konularda unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Ayrıca toplumsal yaralara da yer veren kitap, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet gibi önemli konulara da ışık tutuyor.

Okuyucuların büyük bir heyecanla beklediği İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in Bir Kedi ve Bir Adam adlı öykü kitabı, edebiyat dünyasında yeni bir soluk getiriyor ve okuyucuları derinden etkileyecek bir deneyim sunuyor.

BİR KEDİ VE BİR ADAM KİTABININ ARKA KAPAK YAZISI

“Hayatınıza başka bir bakış açısı getirecek, çevrenizi ve insanları sorgulayacağınız ve çevrenizde görünmez gibi duran ama aslında hep var olanları fark edebileceğiniz bir öykü seli sunuyor size usta yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK. Keyifle okumanızı dilerim.”

Yazar ve Şair Betül FIRAT

“Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK, öykülerinde çarpık kentleşmenin içinde boğulan insanları usta kalemiyle resmediyor. Her öyküsünde değişen dünyamızda kangren haline gelen kadına ve çocuklara yapılan taciz ve şiddete, toplumun yozlaşan ilişkilerine usta kalemiyle ve usta bir ressamın dokunuşuyla aktarıyor tuvale. Öyküleri okurken, düşünüyor ve sorguluyorsunuz. Ben öykülerini severek okudum. Eminim sizler de çok severek okuyacaksınız.”

Yazar Nermin Güday Kaçar

av-oya-tekin-milletvekili-aday-adayi-oldu_9c65a

İNCİ YILMAZ ŞİMŞEK KİMDİR?

1983 yılında Siirt’te doğdu. Çukurova Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uzaktan Öğretim alanında yüksek lisansını yaptı. Evli ve iki çocuk annesi. Çeşitli basılı ve dijital dergilerde öyküleri yayınlanmaktadır. Öykülerinin yer aldığı bazı basılı dergiler; Acemi, Cüneyne, Mutena, Güncel  Sanat, Göl Edebiyat ve Sarmaşık.

Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in  ‘Bir Kedi ve Bir Adam’ öyküsü Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü’ne layık görüldü. Bu öyküsünün de yer aldığı öykü seçkisi Yol Akademi Yayınları tarafından düzenlenen kitap dosyası yarışmasını kazanarak ücretsiz basım desteği aldı. ‘Acilde İlk Günüm’ adlı öyküsü Acilin Öyküsü 2022 Yarışması’nda yayımlama ödülü alarak yarışmaya ait öykü kitabında yer aldı. ‘Bir Kutu Geçmiş’ adlı öyküsü Yılmaz Sunucu Öykü Yarışması’nda “Anılmaya Değer Öyküler Ödülü” almaya hak kazandı. Amasya Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması 2022’ de seçici jüri olarak görev aldı. Yazarın sanat ve edebiyat alanında çeşitli plaketleri, başarı ve katılım belgeleri bulunmaktadır.

EDEBÎ ESERLERİ:

1-    Hükümsüz Kimlikler, (Öykü) Ocak 2021 /2. Baskı Eylül 2022

2-    Ölümüne Aşk, (Roman) Mart 2021 / 2. Baskı - Mayıs 2022 (İngilizce çeviri, Mayıs 2022)

3-    Öğretmenler İçin Yaratıcı Yazarlık El Kitabı, (Araştırma-Etkinlik) Haziran 2021 /  2. Baskı – Ekim 2022

4-    Şen Yuva, (Öykü) Eylül 2021 / 2. Baskı - Haziran 2022

5-    Bizim için Toplum, (Antoloji) Eylül 2021

6-    Kayıtsız Kimlikler, (Roman) Aralık 2021 / 2. Baskı - Haziran 2022 (İngilizce çeviri, Mart 2022)

7.  Reporting from Hell, (Şiir)  İngilizce Baskı Ağustos 2022

8-  Summoning the Darkness, (Şiir) İngilizce Baskı Eylül 2022

9- Yürekten Kaleme Öykü Senfonisi, (Antoloji) Ekim 2022

10- Yürekten Kaleme Şiir Senfonisi, (Antoloji) Ekim 2022

11- Uzay’ın Kayıp Gezegeni,  (Çocuk Öykü) Kasım 2022

12- Bir Kedi ve Bir Adam , (Öykü) Kasım 2022

13- Şah-ı Şiirler, (Antoloji) Aralık 2022

Editör: Haber Merkezi