ZEUS ARTIK DAHA GÜÇLÜ ZEUS ARTIK DAHA GÜÇLÜ

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için rehberlik çalışmaları hız kazandı. Kurs merkezi öğretmenleri, sınav öncesinde ve sonrasında öğrencilerin yanında olarak, onların eğitim hayatlarına katkı sunmaya devam ediyor.

Mersin genelindeki kurs merkezlerinde LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrenciler, öğretmenler eşliğinde günlük denemeler yaparak zaman yönetimi becerilerini geliştiriyor. Bu denemeler, öğrencilerin sınav anında yaşayabilecekleri stresi azaltmak ve performanslarını artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Öğretmenler, denemelerin ardından öğrencilerin yanlış veya boş bıraktıkları soruları analiz ederek, eksiklerini hızla gidermelerine yardımcı oluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Duygu Çeviker, rehberlik hizmetlerinin sınav kaygısını azaltmada büyük rol oynadığını belirterek, “Öğrencilerimize, pratik yaparak daha iyi olabilecekleri konulara odaklanmalarını öneriyoruz. Günlük denemeler ve bol soru çözümü, öğrencilerin soru çözüm hızını artırarak sınav kaygısını azaltıyor” dedi.

Öğrenci̇ler Sinav Kaygisini Büyükşehi̇rle Aşiyor (3)

"Seri Denemelerle Gerçek Sınav Ortamı Yaşatılıyor"

Çeviker, kurs merkezlerinde seri denemeler yaparak öğrencilerin gerçek sınav ortamını tecrübe etmelerini sağladıklarını ifade etti. Deneme sonrası analizler ve soru çözüm saatleriyle öğrencilerin eksiklerini hızla tespit ettiklerini belirten Çeviker, “Hızlı konu tekrarları ve anahtar bilgilerin gözden geçirilmesi, öğrencilerimize bu süreçte büyük katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız ve güzel sonuçlar alacakları bir sınav olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sınav öncesinde ve sonrasında öğrencilerin yanında olarak, onların eğitim süreçlerine her aşamada destek vermeyi sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi