"Kamuoyu aracılığıyla yazdığım bu açık mektup, benim gibi zor koşullarda görev yapan ve ülkenin geleceğini temsil eden öğretmenlerimizin sesini sizlere ulaştırmak istedim."

Biyoloji Öğretmeni Betül KOCA tarafından kişisel twitter sayfasında "Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup" başlıklı yazıyı olduğu gibi aktarıyoruz.

Ülkemiz hemen her alanda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. AK Parti'nin 20 yıllık iktidarı, Türkiye için bir çöküş olduğunu söylememiz yanlış olmayacak. Özellikle tek adam rejiminin geldiği nokta, ülkemiz için maalesef bir hüsran oldu. Toplum arayış içinde ve değişim istiyor.

Her meslek grubu gibi Eğitim Emekçilerinin de önemli sorunları bulunmaktadır. Öncelikli olarak vurgulamak isterim ki, İlkokuldan üniversiteye kadar, eğitimin her aşamasında açıktın bir çöküş yaşanmaktadır. Gelişmiş toplumların en büyük hazinesi, bilinçli, eğitim düzeyi yüksek nitelikli insanlar yetiştirmektir. Bunun tek bir yolu var; Bilimsel bir eğitim. Maalesef ülkemizde eğitim çökmüş durumda.

Sayın Kılıçdaroğlu,

Yaptığınız açıklamalarla, toplumun farklı alanlarındaki sorunları dile getiriyorsunuz ama aynı zamanda alternatif çözüm önerilerini sunuyorsunuz. Birkaç gün önce yaptığınız bir açıklamada, cumhurbaşkanı seçildiğiniz taktirde 100 bin öğretmenin atanacağını' belirttiniz. Hiç şüphesiz ki, yaptığınız açıklama biz öğretmen adayları için oldukça önemli ve dikkate değerdir,

Sayın Kılıçdaroğlu, dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. Bugün atanması yapılmayan on binlerce öğretmen özel okullarda ve dershanelerde çok zor koşullarda ve asgari ücretle çalıştırılmaktadırlar. Belki de eğitimcilerin en önemli sorunlarından biridir.

Siz muhalefetin cumhurbaşkanı adayısınız. Bu sorunun çözümü için sizlere birkaç soru sormak istiyorum;

1- Özel okullarda ve dershanelerde çalışan alan öğretmenlerimizi devlet kadrosu statüsüne alma konusunda ne düşünüyorsunuz?
2- Özel okullarda ve dershanelerde çalışan öğretmenlerimizin ücretlerinin, Milli Eğitim kadrosunda olan bir öğretmenle eş değer olması için ne gibi bir adım atacaksınız?
3- Bu alanda görev yapan öğretmenlerimizin özgün haklarının korunması için ne gibi bir planlamanız olacak?

Sayın Kılıçdaroğlu,

Toplumun farklı kesimleri gibi, Özel okullarda ve dershanelerde çalışan ve mağdur olan öğretmenlerimiz de sizlerden büyük bir beklentileri var. Toplumun farklı sosyal kesimlerinin sorunlarını çok açıktan dile getiriyorsunuz. Bir bakıma umut oluyorsunuz. Aynı şekilde bizlerde, sorunlarımız konusunda sizlerden ikna edici ve doyurucu cevaplar bekliyoruz. 14 Mayıs 2023 gününe daha güzel bir umutla girmek istiyoruz.

Kamuoyu aracılığıyla yazdığım bu açık mektup, benim gibi zor koşullarda görev yapan ve ülkenin geleceğini temsil eden öğretmenlerimizin sesini sizlere ulaştırmak istedim.

Cumhurbaşkanlığı adaylığınızda sizlere başarılar diliyorum.

05/04/2023
Biyoloji Öğretmeni
Betül KOCA

1-68

2 (2)-12

Editör: Haber Merkezi