95. Oscar Ödülleri galası gerçekleştirildi. "Her şey aynı anda her yerde" En İyi Film dahil yedi heykelcik aldı; Bunu, En İyi Uluslararası Film de dahil olmak üzere dört ödül kazanan Alman 'All Quiet on the Front' izledi.

"Her şey aynı anda her yerde", 12 Mart'ta Los Angeles'ta düzenlenen Akademi'nin en önemli etkinliğinin 95.'sinde yedi Oscar kazandı.

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in yönettiği film için sırasıyla En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Michelle Yeoh), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Jamie Lee Curtis ve Ke Huy Quan için Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerini aldı.  'The Daniels' olarak bilinen film yapım ikilisi.

Alman 'Cephede Her Şey Sessiz' filmi, En İyi Uluslararası Film de dahil olmak üzere dört ödül kazandı ve bu heykelciği Latin 'Arjantin, 1985'ten kaptı. Bu arada Meksikalı Guillermo del Toro, kariyerinin üçüncü Oscar'ı olan 'Pinokyo' ile En İyi Animasyon Filmi ödülünün sahibi oldu.

95. kez düzenlenen Oscar Ödülleri'nin yoğun günü şöyle yaşandı:

En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Asyalı Michelle Yeoh

Michelle Yeoh, 'Everything Everywhere At The Same Time'da rol alıyor ve bu gece En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Asyalı kadın olarak tarih yazdı.

Heykelcik, 40 yıllık kariyerinin ardından, belirli bir çoklu evrenin kurtuluşu olacak bir kadın olan Evelyn'in hayatını anlatan bir filmde geliyor.

Duygusal bir Brendan Fraser, En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar'ını 'Balina'da aldı

30 yıllık kariyer ve zafer anı geldi. Brendan Fraser, 'Balina'daki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülü öncesinde sahneye çıktı.

54 yaşındaki oyuncu, son günlerini yaşarken kızıyla yeniden bağ kurmaya çalışan 600 kiloluk bir eşcinseli canlandırdığı hareketli performansı nedeniyle ailesine ve film yapımcılarına teşekkür yağmuru yağdırdı.

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, 'Everything Everywhere at Same Time' ile En İyi Yönetmen Oscar'ını kazandı.

Daniels, Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, özel aksiyon-macera filmi 'Her şey aynı anda her yerde'ye hayat veren film yapımcı ikilisi olarak böyle tanınırlar.

Yönetmenler üniversitede arkadaş oldular ve filmleriyle bir çamaşırhane sahibinin, ailesinin ve bir vergi memurunun kaotik hikayesini, karakterlerin kaderinizle savaştığı bir tür çoklu evrende ekrana getirerek çok sayıda sinema geleneğini bozdular.

Çift, insanları "bilgi ve seçeneklere sınırsız erişim" ile modern yaşamın nasıl olacağı hakkında düşündürmek için Çinli-Amerikalı bir aile hakkındaki bir dramayı yeniden yaratırken izleyicileri şok etmek istediklerini söyledi.

En İyi Uluslararası Film ödülünü 'All Quiet Front' kazandı

Almanya, En İyi Uluslararası Film kategorisini kazanan 'All Quiet Front' ile Oscar'ı evine götürdü.

Netflix tarafından yapılan Birinci Dünya Savaşı hikayesi, ilk başta savaşa katılmak isteyen genç bir adamın gözünden siperlerdeki dehşeti anlatıyor.

Yapımcı Malte Grunert geçen ay BAFTA En İyi Film kabul konuşmasında "sağcı milliyetçi siyasi propagandayla zehirlenen kahraman, bunun bir macera olduğunu düşünerek savaşa gidiyor ve savaş bir maceradan başka her şey" diyor.

Rus rakibi Alexéi Navalny'yi neredeyse öldüren zehirlenmeyi konu alan uzun metrajlı film, En İyi Belgesel Oscar'ı

'Navalny', CNN Films/HBO Max'in eseridir. Daniel Roher'in yönettiği belgesel, Rus muhalif Alexéi Navalny'nin 2021'de Moskova'ya döndükten sonra maruz kaldığı zehirlenme ve tutuklanmasının öyküsünü anlatıyor.

Törene eşi Yulia ve kızı Daria katıldı ve yapımcılarla birlikte ödülü almak için sahneye çıktı.

Belgesel, Batı'da Rus yetkililer tarafından düzenlenen bir suikast girişimi olarak kınanan Sovyet dönemi sinir toksin zehirlenmesinden Almanya'da iyileşen en önde gelen Rus rakibini konu alıyor.

Uzun metrajlı filmde araştırmacı haber kuruluşu Bellingcat yer alıyor ve filmde Navalny, bir Rus yetkilisi gibi davranarak Federal Güvenlik Servisi ajanlarından birini arayarak zehirlenmeyi anlatıyor.

2021'de muhalif, eşi Yulia ile Rusya'ya döner ve havaalanına vardıklarında tutuklanır ve daha sonra iki ayrı dolandırıcılık davasında 11 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılırken, örgütü "aşırılık yanlısı" olarak yasaklanır.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını Jamie Lee Curtis kazandı

'Her şey aynı anda her yerde' gecenin ikinci Oscar'ını aldı ve kazanan efsane Jamie Lee Curtis oldu.

Bu, aktrisin 45 yıllık kariyerindeki ilk Akademi Ödülü ve kabul konuşmasında “yönetmenler, Michelle Yeoh ve diğer oyuncular başta olmak üzere yüzlerce kişiye teşekkür ettiğini söyledi. Bu sadece ben değilim... Az önce bir Oscar kazandık!"

"Black Panther: Wakanda Forever" için Angela Bassett ve "The Whale" için Hong Chau da heykelcik için yarıştı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Ke Huy Quan'ı duygu sardı

'Everything Everywhere at Same Time' ile gecenin ilk ödülü Vietnamlı aktör Ke Huy Quan'a gitti.

Sanatçı gözyaşları içinde "Annesi 85 yaşında ve bunu evde izliyor. Anne benim Oscar'ım var. (...) Bu sadece filmlerde olur sanıyordum ama benim başıma geldi" dedi.

Huy Quan, ödül için Brendan Gleeson, Barry Keoghan ve Judd Hirsch gibi oyunculara karşıydı.

Guillermo del Toro, 'Pinokyo' ile En İyi Animasyon Filmi Oscar'ını kazandı

'Pinokyo', 58 yaşındaki Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'ya kariyerinin üçüncü Oscar'ını veriyor.

1883 tarihli 'Pinokyo'nun Maceraları' romanından esinlenen uzun metrajlı film, Gris Grimly'nin kitabın 2002 baskısındaki çizimlerine dayanıyordu.

Del Toro'nun versiyonu, savaşlar arası dönemde ve II. Dünya Savaşı sırasında Faşist İtalya'da geçiyor.

Yapımcı, 2018'de 'The Shape of Water' filmiyle En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı.

Gecede ödül alan diğer kategoriler ise şöyle:

Kısa Film: 'İrlandalı Bir Elveda'

Animasyon kısa film: 'Oğlan, köstebek, tilki ve at'.

Kısa belgesel: 'Fil Fısıldayanlar'

Makyaj ve kuaförlük: 'Balina'

Kostüm Tasarımı: 'Kara Panter: Sonsuza Kadar Wakanda'

Prodüksiyon Tasarımı: 'All Quiet Front'

Sinematografi: 'Cephede Her Şey Sessiz'

Orijinal Film Müziği: "Hepsi Sessiz İleride"

Orijinal Senaryo: 'Her şey aynı anda her yerde'

Uyarlanmış senaryo: "Konuşuyorlar"

Ses:  "Top Gun: Maverick"

Orijinal Şarkı: MM Keeravaani ve Chandrabose tarafından "RRR" için "Naatu Naatu"

Basım:  "Aynı anda her şey her yerde"

Editör: Haber Merkezi