Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Haziran’da görülecek 38. Olağan Kurultay davası öncesinde partisinde gündem olan “butlan” tartışmalarına sert tepki gösterdi. Partinin yaşadığı iç tartışmaların iktidarın yarattığı kriz ortamında büyük bir fırsat kaybı olduğunu vurgulayan Özel, “Bu ekonomik kriz ortamında, AK Parti siyaseten bu kadar yanlış adım atarken, bizim partimiz bir tek böyle akıl almaz bir tartışmayla geriletilebilir” dedi.

"Ne butlan olacak, ne kayyum! Olsa da partiyi seçilmeyene teslim etmeyiz"

Özgür Özel, olası bir butlan kararı beklentisi oluşturulmasının CHP’ye zarar verdiğini belirtti. Sürecin partinin birlik ve bütünlüğüne zarar vermemesi gerektiğine vurgu yapan Özel şu ifadeleri kullandı:

Fahrettin Altun'dan Veda Mesajı: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Görevim Sona Erdi”
Fahrettin Altun'dan Veda Mesajı: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Görevim Sona Erdi”
İçeriği Görüntüle

“Ne butlan olacak ne kayyum olacak! Olsa dahi partiyi seçilmeyen kimseye teslim etmeyeceğiz. Ancak bu yapılanlar yüzünden olan partiye olacak. Partisini seven kim varsa bu akıl tutulmasından uzak dursun.”

"Sadece İmamoğlu için değil, ekmek için mücadele ediyoruz"

İktidarın Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi operasyonlarla muhalefeti hedef aldığını söyleyen Özel, bu sürecin yalnızca bir isim etrafında dönmediğini belirtti.

“Mücadele sadece onlar için özgürlük mücadelesi değil. Aynı zamanda ekmek mücadelesidir. Bu mücadele Ekrem başkanı kurtarabilir, özgürlüklerine kavuşturabilir ve sonra seçimleri kazanabilirsek, Ekrem Bey’e adalet getirdiği gibi, vergide de mutfakta da gelir paylaşımında da adalet getirecek.”

Özel ayrıca, “Partinin tek gündemi İmamoğlu olmamalı” diyenlere “Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde, ekonomi de iyiye gitmez” yanıtını verdi.

"Bu partiyi ancak içeriden zayıflatabiliriz"

CHP lideri, genel başkan olarak gereken tüm adımları attığını, buna rağmen yapılan “vesayet” suçlamalarının partiyi içeriden yaralayacağını vurguladı.

“Bir kriz ortaya çıkmasın diye elimden geleni yapıyorum. Herkese çağrıda bulundum. Ama en çok üzüldüğüm konu şu: Bu parti bir tek böyle geriletilebilir.”

“Hapistekilere acımıyorlarsa, gençlere ve yoksullara acısınlar”

CHP Genel Başkanı, iç tartışmalarda kullanılan aşırı sert üsluba da karşı çıkarak, daha sorumlu ve duyarlı bir yaklaşım çağrısında bulundu:

“Aşırı saldırganlığı da aşırı alınganlığı da reddediyoruz. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Hapisteki arkadaşlarımıza acımıyorlarsa, bu ülkenin geleceğine, gençlerine, yoksullarına acısınlar…”

“Tüm ülke gündemini taşıyoruz”

Özgür Özel, CHP mitinglerinin sadece İmamoğlu odaklı olmadığını; asgari ücret, emekli maaşı, bölgesel üretim sorunları, çiftçi borçları ve mazot fiyatları gibi ekonomik sorunların da güçlü biçimde gündeme getirildiğini aktardı:

“Bursa ve Anadolu mitinglerinde asgari ücrete ara zam talebini yükselttik. Emekliye seyyanen zam talebini büyütüyoruz. Bölgesel sorunları traktörle, biçerdöverle dile getirdik. Grup toplantılarının yüzde 80’ini ülke sorunlarına ayırıyoruz.”

“Kılıçdaroğlu ile diyaloğum kopmadı”

Kurultay süreciyle ilgili eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmediği iddialarına da açıklık getiren Özgür Özel, doğrudan iletişim kurmaktan hiçbir zaman kaçınmadığını vurguladı:

“Her zaman bizzat aradım, her organizasyona bizzat davet ettim. Engin Özkoç, Vahap Seçer, Mansur Yavaş’ın olduğu bir grupla kendisini ziyaret etmek istedim. Davet etse elbette giderdim.”

Muhabir: Güven BOĞA