CHP Nevşehir Milletvekili Faruk SARIASLAN, Kozaklı İçemiz ve bağlı köylerinde Pancar Çiftçilerin yaşadığı Sorunlara Yönelik basın açıklaması yaptı.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk SARIASLAN basın açıklamasında şu ifadelre yerverdi.

Nevşehir Kozaklı İlçemize bağlı Karahasanlı, Medetsiz, Kılıçlı, Küllüce ve Yassıca köylerde 40 gün önce hasadı yapılan tonlarca şeker pancarı tarlada bekliyor. Defalarca gündeme getirdik. Fabrika yetkilileri ile görüştük, konuyu izah ettik. Bize taşıyacağız, çiftçiyi mağdur etmeyeceğiz dendi ama yine durum ortada. Bekleyen Pancarlar; fire verdi, bozuldu, şeker oranı düştü, yüzde 40 kayıp oldu, bu nedenlerden dolaylıda kotalarını tamamla yayamayan çiftçilerimizde ceza kesilecek. Çiftçilerimizin bu zararını kim karşılayacak.

Kozaklı ilçemizn Karahasanlı köyünde bir araya gelip seslerini duyurmaya çalışan çiftçilerimizin ifadeleri;

‘’Çorum Şeker Fabrikası ile  yaptığımız sözleşme gereği yetkililer, 15/10/2022 tarihinden itibaren pancarları tarlalardan gelip alacaklarını söylediler  ama gelen olmadı, pancar tarlada beklediği zaman nem oranı gidiyor, şeker oranı gidiyor, çürüme yapıyor, fire veriyor, tüm bu nedenlerden dolayıda kotamızıda tamamlayamayıp üstüne üstlük bir de ceza yiyoruz.’’ diyorlar.

Çiftçinin vebalinden kurtulamazsınız. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çorum Şeker Fabrikası yetkilileri, çiftçinin emeğininin ve tarlalarda çürümeye terk edilen pancarların vebalini nasıl ödeyecek. Bu çiftçimizin hakkını nasıl ödeyecek.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi’ye ve Çorum Şeker Fabrikası yetkililerine sesleniyorum, her sene aynı mağduriyeti yaşayan pancar çiftçisinin sesine kulak verin ve bu mağduriyetleri ortadan kaldırın!

Editör: Haber Merkezi